NBA Update: Chandler op trade block, Tsai koopt 49% van Nets

De Phoenix Suns waren al druk aan het werk voor een trade voor Eric Bledsoe. Daar komt nu misschien ook Tyson Chandler bij. Het einde van het Bledsoe-tijdperk in Phoenix maakt de center nog minder geschikt dan voorheen. Hij was al niet de meest geschikte fit om te beginnen.
Chandler is 35 jaar en heeft nog wel wat brandstof in de tank, vooral als het aankomt op rebounden en finishen. Zijn skills vallen echter veelal in het niet zonder ervaren teammates. Daar hebben de Suns er niet al te veel van. Het team is jong en is nog volop aan het leren, wat gepaard gaat met de nodige L’s. De big man verdient $26 miljoen over de komende twee jaar, wat zijn trade value niet helpt.

JOSEPH TSAI KOOPT 49% VAN DE NETS

Joseph Tsai, de mede-oprichter van de Chinese internetreus Alibaba, heeft een overeenkomst om een aandeel van 49% van de Brooklyn Nets te kopen. Tsai zou de mogelijkheid hebben om binnen een paar jaar een meerderheid te kopen.
Mikhail Prokhorov is momenteel de majority owner van de Nets. Hij zal deze titel moeten doorgeven aan Tsai binnen vier jaar, als de deal natuurlijk doorgaat. Volgens de overeenkomst zijn de Nets 3,2 miljard dollard waard.

WAT NU VOOR MIROTIC, PORTIS, BULLS?

Na de ruil van Jimmy Butler en het buitenwerken van Rajon Rondo en Dwyane Wade, leken de Bulls een rustig seizoen voor ogen te hebben, met als doel een rebuild en dus geen druk om wedstrijden te winnen. Drama vond echter al snel zijn weg naar Chicago, in de vorm van een handgemeen tussen Bobby Portis en Nikola Mirotic.
Tijdens een scrimmage escaleerde het al gauw tussen beide power forwards. Daarbij moest Mirotic een klap incasseren die hem in het ziekenhuis deed belanden met een hersenschudding en breuken in het gezicht. Portis werd voor acht wedstrijden geschorst en Mirotic zou zes weken buiten strijd zijn. Hoewel Portis zich heeft verontschuldigd, sluit Mirotic niet uit dat hij andere oorden opzoekt. De big man zou blijkbaar zijn ‘no trade’-veto laten varen om weg te kunnen uit Chicago.

(Top photo: Christian Petersen/Getty Images)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen