NBA Update: Rockets schieten met scherp, Okafor op trade block

Rockets-coach Mike D’Antoni leek wel teleurgesteld dat zijn spelers ‘maar’ 55 driepunters hadden geprobeerd. “I don’t know why we didn’t shoot 60,” zei D’Antoni na afloop van de wedstrijd tegen Charlotte, een 109-93 overwinning. James Harden liet zijn eerste triple-double van het seizoen optekenen: 27 punten, 11 asists en 10 rebounds.
Als team converteerde Houston 22 van 57 driepuntpogingen. De Rockets kwamen daarmee akelig dicht bij hun eigen record van 24 gemaakte driepunters op 61 pogingen. Dat record stamt van vorig jaar december, tegen de New Orleans Pelicans. Eric Gordon en Ryan Anderson voerden de barrage aan, met respectievelijk 6-voor-16 en 6-voor-15 uit driepunters.

ROL VAN OKAFOR BLIJFT KRIMPEN

De Philadelphia 76ers en het management van big man Jahlil Okafor zijn samen druk bezig met het vinden van een gepaste trade. Coach Brett Brown liet vrijdag nog weten dat de center momenteel geen plek heeft in zijn rotatie en dat hij de voorkeur geeft aan Amir Johnson als big man in de tweede unit.
De aanwezigheid van Joel Embiid, Ben Simmons en Dario Saric maakt Okafor overbodig. De 21-jarige heeft een fourth-year option ter waarde van 6,3 miljoen dollar, waarover tegen dinsdag moet worden beslist. Voorlopig zijn er geen front-runners voor de No. 3 pick in de draft van 2015, die al sinds vorig seizoen beschikbaar is voor de juiste prijs.

HAYWARD PIKT TERUG AAN BIJ CELTICS

Hoewel hij een verschrikkelijke enkelblessure opliep die hem waarschijnlijk het hele jaar aan de zijlijn houdt, is Gordon Hayward van plan om betrokken te blijven en bij te springen waar hij kan.
Coach Brad Stevens heeft aangegeven dat Hayward een sleutelrol zal spelen bij videoprojecten. Dat klinkt vaag, maar houdt onder meer in dat de All-Star de coaching staff zal bijstaan met video-analyses en strategiebepalingen. Een uitstekende zet om Hayward gemotiveerd te houden tijden zijn revalidatie.

Top photo: Twitter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen