Pick Sixteen: Een lange Football-zondag op komst

Na een aantal leuke wedstrijden op donderdagavond, was de wedstrijd van deze Thursday Night Football er eentje om snel te vergeten. Twee van de minste passing offenses speelden tegen elkaar en het was dan ook niet verrassend dat de verdediging voor net zoveel touchdowns zorgde als de aanval. Baltimore was veel te sterk voor Miami in een wedstrijd die waarschijnlijk alleen nog maar herinnerd zal worden vanwege de late hit van Kiko Alonso op Joe Flacco.
Gelukkig voor de Ravens hebben ze in de komende drie weken maar één wedstrijd. De ploeg in staat moet zijn het verlies van hun quarterback, die een hersenschudding aan het duel overhield, op te vangen.
Het was de beste wedstrijd van het seizoen van Baltimore, iets wat ik niet aan zag komen.


De verwachting was een wedstrijd met lage score, maar dat klopte alleen aan de kant van Miami. De Ravens scoorden er flink op los, met als gevolg een loss om de week te starten. Hopelijk krijgen we in de rest van de week leukere wedstrijden voorgeschoteld.
We kunnen ons in ieder geval opmaken voor een lange Football-zondag. Door de wintertijd begint de eerste wedstrijd al om 14.30 uur. Hieronder de picks voor de rest van het weekend. Zoals altijd staan de thuisploegen in hoofdletters en betekenen de cijfers tussen haakjes de spread die je bij de score van het betreffende team moet optellen of aftrekken.

Vikings (-9,5) at BROWNS

Het enige gevaar voor de Vikings is onderschatting van de Browns. Minnesota heeft drie wedstrijden op rij gewonnen en kan zich in de strijd om de play-offs geen nederlaag veroorloven. Ondanks de blessures bij de Vikings gaat dit ook niet gebeuren, want de Browns zijn er nog erger aan toe. Het lijkt dan ook niet waarschijnlijk dat de Browns de spread gaan halen.

Raiders (+2,5) at BILLS

Ook de Raiders mogen niet verliezen met het oog op de play-offs. De passverdediging van de Bills is één van de minste van de NFL en Derek Carr heeft genoeg wapens tot zijn beschikking om deze trend door te zetten. De Raiders gaan er dan ook met een zege vandoor.

BENGALS (-10,5) vs Colts

De verdediging van de Colts wordt met de week minder en de Bengals hebben nog altijd de beschikking over Andy Dalton en A.J. Green. De Colts zullen ook niet in staat zijn dit duo te bedwingen, terwijl de offensive line opnieuw moeite zal hebben om Jacoby Brissett te beschermen. Vorige week werd de quarterback tien keer naar de grond gebracht door Jacksonville. Cincinnati zal dit niet veel minder vaak lukken.

PATRIOTS (-7) vs Chargers

Kan de aanval van de Chargers genoeg punten op het bord zetten? Tegen een kwetsbare verdediging die het ook nog eens zonder Dont’a Hightower moet stellen is dat maar de vraag.


Bill Belichick blijkt elk seizoen weer in staat goed om te gaan met dit soort tegenslagen en dat zal dit keer niet anders zijn. Ondanks dat de pass rush van Los Angeles het Tom Brady moeilijk gaat maken, wint New England dit duel met meer dan een touchdown verschil.

SAINTS (-9) vs Bears

Chicago is voor het scoren van punten meer afhankelijk van de verdediging en special teams dan van hun aanval. Dat is geen recept voor succes. Als Drew Brees zijn fouten weet te beperken en geen intercepties gooit dan zal het kwaliteitsverschil tussen de twee quarterbacks de doorslag gaan geven en moet het een gemakkelijke middag worden voor de Saints.

Falcons (-5) at JETS

Aan het begin van het seizoen had niemand verwacht dat de Falcons slechts met vijf punten favoriet zouden zijn in dit duel. De Jets zijn verrassend competitief, ondanks de twee nederlagen waarin ze een voorsprong van veertien punten uit handen gaven. De Falcons verloren hun laatste drie wedstrijden en scoren moeizaam. Daar komt een einde aan, want aan de kwaliteit van de spelers ligt het niet. Het wordt een blowout voor Atlanta.

EAGLES (-12,5) vs 49’ers

De grootste hulp voor San Francisco kan wel eens uit de lucht komen vallen. Letterlijk, want er wordt flink veel regen voorspeld in Philadelphia voor zondag. Het kan het moeilijk maken voor de spelers en voor een slordige wedstrijd zorgen, wat in het voordeel van de underdog is. Maar nog steeds hebben de Eagles te veel kwaliteit en vertrouwen op het moment. Zelfs in de regen moet de ploeg in staat zijn met twee touchdowns verschil te winnen.

Panthers (+2,5) at BUCS

De Panthers hebben zichzelf de afgelopen weken de das omgedaan met onnodige turnovers op cruciale momenten. De verdediging van de Bucs is echter niet in staat veel druk te geven en krijgt veel yards tegen. Voor Cam Newton de ideale gelegenheid weer in vorm te komen en de Panthers kunnen als underdog dit duel naar zich toe trekken.

SEAHAWKS (-5,5) vs Texans

We worden zondag niet verwend met het programma, want er staat geen enkel duel op het programma tussen twee teams met een winning record. Dit is daarom het leukste affiche, met de verrassende rookie quarterback Deshaun Watson tegen de beste verdediging van de league. De defense zal Seattle de zege gaan brengen, maar Watson maakt er een spannend duel van waarbij de stand uiteindelijk net aan de verkeerde kant van de spread valt.

Cowboys (-2) at REDSKINS

Wie wordt de belangrijkste uitdager van de Eagles? Dat is de inzet van dit duel en de Cowboys hebben de beste papieren. Dallas doet het al jaren goed in uitwedstrijden en heeft nu vier keer op rij in de hoofdstad gewonnen. Daar komt zondag een nieuwe zege bij, in een duel waarbij de Cowboys ook de spread weten te halen.

Steelers (-3) at LIONS

De Lions hebben hun vrije week gehad en zijn zo goed als fit voor het thuisduel tegen de Steelers. De bezoekers uit Pittsburgh komen verdedigend steeds beter in vorm en hebben sinds week 1 geen enkele receiver meer dan 61 yards toegestaan. Ook in deze uitvoering van SNF zal Pittsburgh domineren en er voor zorgen dat het als topteam van de AFC haar bye in gaat.

CHIEFS (-7) vs Broncos

Kansas heeft de laatste drie wedstrijden weinig moeite gehad met de gevreesde verdediging van de Broncos, want het scoorde minimaal 29 punten in die duels. De aanval van Denver loopt daarentegen juist een stuk minder. Slechts tien punten werden er gescoord tegen de Giants en Chargers, geen hoogvliegers in de NFL. De problemen van de Broncos worden maandag alleen maar erger, want de ploeg gaat kansloos onderuit tegen de divisierivaal.
DEZE WEEK: 0-1
VORIGE WEEK: 7-6-2
SEIZOEN: 45-53-3

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen