Meesterwerk Wood beloond, Dodgers komen langszij


In Game 4 van deze World Series gingen de Dodgers op zoek naar iets wat nog geen team lukte in Houston deze play-offs: een overwinning. De Astros hadden de zeven voorgaande wedstrijden in het postseason gewonnen in het eigen Minute Maid Park en een achtste zege zou de Houston Astros één overwinning van de titel brengen.
Alex Wood beklom de heuvel namens de bezoekers uit LA, die vurig hoopten op de pitcher die dit seizoen z’n eerste elf wedstrijden in winst omzette. Namens de Astros pakte Charlie Morton de handschoen op. Hij had zijn laatste vier thuiswedstrijden gewonnen en was door de tegenstanders nauwelijks te raken.
De fans kregen inderdaad een prachtig pitcher’s duel te zien. Dankzij een geweldige negende inning slaagden de Dodgers in hun opzet. Mede dankzij een homerun van Joc Pederson won LA met 6-2, maar het was toch Wood die de show stal.

PITCHERS MAKEN DE DIENST UIT

De wedstrijd begon met een honkslag van Chris Taylor, maar de hit van de Dodgers-outfielder bleek een zeldzaamheid in dit duel. Charlie Morton en Alex Wood stelden hun managers niet teleur. Morton herstelde zich snel van de klap van Taylor en gaf zijn tegenstanders daarna geen schijn van kans. De startend werper van de Astros hield in Game 7 van de ALCS de New York Yankees in toom en in Game 4 van de World Series liet hij zien dat dit geen toeval was.
Alex Wood leek deze avond in Houston niet te raken. De lefty gaf in de tweede inning vier wijd aan Carlos Correa, maar werd daarna geholpen door zijn verdediging. Yuli Gurriel sloeg de bal in een dubbelspel. De 33-jarige rookie van de Astros mocht overigens van geluk spreken dat hij deze wedstrijd mocht spelen. Gurriel had zich in Game 3 onbehoorlijk gedragen en een vervelend gebaar gemaakt richting Dodgers-pitcher Yu Darvish. Het kwam hem op vijf wedstrijden schorsing te staan. Deze uitsluiting gaat echter pas aan het begin van het nieuwe seizoen in.
Er werd overigens aan beide kanten goede defense gespeeld. Ook Alex Bregman van de Astros toonde eens te meer aan over prima instincten te beschikken op het derde honk.

SPRINGER VERPEST FEESTJE WOOD

Alex Wood had vijf magistrale innings achter de rug en had deze, als eerste Dodgers-pitcher, in de geschiedenis afgewerkt zonder hit.


Ook in de zesde inning was de voormalig Brave weer goed op weg, maar George Springer brak de ban in deze wedstrijd. De outfielder strafte een foutje van Wood ongenadig hard af door de bal de tribunes in te jagen. De homerun van Springer betekende het einde van Wood. Brandon Morrow kwam hem vervangen.

EINDELIJK CODY BELLINGER

Na zijn vier strikeouts in Game 3 wilde Cody Bellinger zich bewijzen. De rookie had het aanvankelijk ook lastig tegen Charlie Morton in Game 4, maar in de zevende inning kwam er eindelijk een honkslag achter zijn naam te staan. Bellinger was zichtbaar opgelucht en stak dat vanaf het tweede honk niet onder stoelen of banken.

Bellinger’s hit betekende het einde van Morton. Reliever Will Harris kon de Astros echter niet met een voorsprong naar de achtste inning loodsen. Logan Forsythe hielp Bellinger over de thuisplaat en bracht de stand in evenwicht.

In de negende inning was het aan Ken Giles om de Los Angeles Dodgers in bedwang te houden. De Astros-closer had het echter ontzettend moeilijk. Na een honkslag van Corey Seager kreeg Justin Turner vier wijd. De bebaarde outfielder kreeg eerder in de wedstrijd een bal tegen zijn been en werd vervangen door pinch runner Charlie Culberson. Bellinger had vertrouwen gekregen van zijn double en besloot er in de negende inning nog maar één te slaan. Het stelde Corey Seager in staat de thuisplaat te passeren en de Dodgers op voorsprong te zetten.

PEDERSON BRENGT DODGERS IN VEILIGE HAVEN

Joe Musgrove kwam Giles vervolgens uit zijn lijden verlossen. De nieuwe werper begon goed, door Yasiel Puig met een strikeout naar de dugout te sturen. Nadat Forsythe opzettelijk vier wijd had gekregen, werd Austin Barnes de tweede nul voor Musgrove. De sacrifice fly van de catcher was echter voldoende om Culberson het derde punt te laten scoren.

Daarmee waren de Dodgers nog niet tevreden. Met zijn tweede homerun van de play-offs maakte Joc Pederson aan alle onzekerheid een einde. De aangewezen slagman nam Bellinger en Forsythe mee over de thuisplaat en bracht de stand op 6-1.

INSTORTING

De implosie van Ken Giles was opvallend te noemen. De werper maakte een geweldige maand september door, maar weet in de postseason vrijwel niemand uit te krijgen.

JANSEN MAAKT HET AF

Eerder op de avond mocht Kenley Jansen de award in ontvangst nemen voor beste reliever in de American League en de Nederlandse closer kreeg in de gelijkmakende negende inning de kans zich te laten zien. Jansen zag Alex Bregman weliswaar een homerun slaan, zijn vierde van de play-offs, maar verder dan dit ene punt liet de international het niet komen.
De sterke negende inning van de bezoekers, in combinatie met het teleurstellende optreden van de Astros-relievers, leverde LA een 6-2 overwinning op. De spanning is weer terug in de World Series, nu de stand onderling 2-2 is.

UP NEXT

De Dodgers weten nu dat de Astros wel degelijk te pakken zijn in Houston. In Game 5 mag Clayton Kershaw proberen de ploeg met een 3-2 voorsprong terug naar Californië te sturen. Net als in Game 1 van de World Series heet zijn tegenstander Dallas Keuchel. De eerste ontmoeting werd een prooi voor Kershaw en de Dodgers. De vijfde wedstrijd van de World Series wordt gespeeld in de nacht van zondag op maandag en begint om 1.00 uur Nederlandse tijd.

Top photo: Getty Images

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen