NFL 3-on-3: Internationale Aspiraties

1. INTERNATIONAL SERIES

Dit seizoen zijn er vier wedstrijden in Londen, één in Mexico. De meningen hierover zijn verdeeld. Rams running back Todd Gurley vindt het bijvoorbeeld maar niks. De Jaguars, die voor het vijfde jaar op rij een wedstrijd in Londen speelden, lijken inmiddels voordeel te halen uit de ervaring die ze met de trip hebben. De Jags wonnen de laatste 3 wedstrijden en zeker tegen de Ravens leken ze beter op hun gemak in Londen dan hun tegenstander. Wat vind je van de huidige opzet van de internationale wedstrijden?
Wouter Boerkamp: Ik ondersteun het initiatief om de NFL buiten Amerika te promoten, maar betwijfel of ze daarvoor nu de juiste werkwijze hanteren. De Jaguars hebben nu vijf keer in Londen gespeeld, terwijl andere teams er pas één keer zijn geweest. Ik kan moeilijk inschatten of Jacksonville daarmee een soort van thuisvoordeel heeft, maar het blijft een rare constructie.
Het mooiste zou zijn als elke Europese NFL-fan zijn team één keer per jaar in Europa zou kunnen zien spelen. Ik zou graag een NFL-evenement in Europa zien dat één weekend duurt en waarbij alle teams één wedstrijd spelen. Dat levert ook praktische problemen op. Die zijn echter wel op te lossen als de NFL de international series echt wil laten slagen.
Neal Petersen: De internationalisering van de NFL is niet meer te stoppen en dat soms juich ik dat toe. Een keer een wedstrijd op een normale tijd is de beste reden. Toch fronst het soms de wenkbrauwen. Zo treffen de Raiders en Patriots elkaar binnenkort in Mexico in plaats van Oakland. Dit maakt een wereld van verschil voor de Raiders en het huidige schema wordt zo nog zwaarder. Daarnaast is de NFL zwaar Amerikaans in al haar vezels en dat moet vooral zo blijven.
Chris van Dijk: Het blijkt te werken, want al jarenlang is elke wedstrijd uitverkocht. Dat terwijl het publiek in Londen traditioneel niet wordt verwend. De drie wedstrijden van vorig jaar waren wel spannend. Dit jaar is het echter een drama, met drie blowouts en een vierde onderweg. De keuze van de teams die naar Londen komen is wel logisch. Het zijn vooral teams die minder publiek in de VS trekken die wel naar Londen willen komen om in een uitverkocht huis te spelen. Het zorgt er ook voor dat er nog nooit een echte topwedstrijd op Wembley werd gespeeld. Het zou toch mooi zijn als we een keer twee topploegen tegen elkaar in Londen kunnen zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen