NFL 3-on-3: Wat een fantastische start

Green Bay Packers v Detroit Lions
1. Welk team heeft je het meest verrast in de eerste week?
Richard Guffens (RG): Toch wel de Detroit Lions. Ik geef toe, misschien had ik ze voorafgaand aan het seizoen onderschat mede omdat ik überhaupt weinig over het team heb gehoord. De defense heeft geen playmakers en op basis van het vorige seizoen en de wedstrijd tegen de Colts lijkt het erop dat het verdedigen in Detroit weinig vooruitgang heeft geboekt. Maar ondanks dat de offense van de Lions de absolute ster is kwijtgeraakt (Calvin Johnson is met pensioen) leggen ze toch even 38 punten op de mat tegen de Colts. Met het vertrek van Megatron verliest Stafford niet alleen een groot doelwit maar de verdediging van de tegenpartij hoeft ook niet meer continu met dat gevaar rekening te houden (door middel van dubbele dekking bijvoorbeeld). Wellicht ligt het aan de zwakte van de Colts – het is altijd speculeren na week 1 – maar voor mij waren de Lions het meest verrassend.
Neal Petersen (NP): Het klinkt wellicht vaag, maar de Patriots waren voor mij echt dé verrassing van de eerste week. Als je twee sterkhouders niet meedoen, je QB zijn eerste start ooit krijgt en je moet het on the road opnemen tegen een van de sterkste teams uit de NFC, dan is het logisch dat men denkt aan een ingecalculeerde nederlaag. Maar niet in Boston. Niet bij Bill Belichick. En dat zorgde voor een zeer verrassende zege op de Cardinals.
Klaas-Jan ter Veen (KJtV): De verrassingen waren nauwelijks bij te houden tijdens de eerste speelronde. Een aantal teams had ik wel in de peiling voor een goed resultaat (Bucs, Ravens, Jaguars, Texans), maar de San Francisco 49ers hebben mij toch wel verrast met een ruime overwinning op de LA Rams en nul punten tegen. Erg knap, ondanks alle rumoer en negativiteit rond het team. Ik ben benieuwd of ze het zondag de Panthers lastig kunnen maken in Charlotte.

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen