Pick 6 Thursday Night Football: Fitzmagic zet Rex onder Druk

Cincinnati Bengals v New York Jets
De Buffalo Bills kennen een dramatische seizoenstart. Op Thursday Night Football ging Rex Ryan onderuit tegen zijn oude ploeg: aartsrivaal New York Jets. De Bills staan na twee speeldagen 0-2 en lijken een heel moeilijk seizoen tegemoet te gaan. De Jets beëindigden een reeks van vier nederlagen tegen de divisieconcurrent en drukken hun oude coach dieper in de problemen. Het verschil tussen de twee teams was op het veld nog groter dan de score deed vermoeden: 31-37. In pick 6 zes opvallende momenten uit de strijd tussen de divisierivalen op Thursday Night Football.
1 Rex onder druk
De tijden dat Rex Ryan niet stuk kon bij de Jets liggen al ver achter ons. In 2009 en 2010 kon het niet op met twee (verloren) AFC Championship wedstrijden op rij. Daarna ging het bergafwaarts met Ryan en kreeg men in New York steeds vaker het zorgelijke gezicht van de hoofdcoach te zien. Die trend lijkt zich, na zijn pikante overstap naar de Bills, ook in het tweede jaar bij Buffalo door te zetten.
Vorig jaar was het ook geen geweldig seizoen voor Rex Ryan met een record 8-8. Toen kon de coach in ieder geval de Jets nog een hak zetten met twee overwinningen en het dwarsbomen van plaatsing voor de play-offs in week 17. Met de nederlaag tegen aartsrivaal staat Ryan meteen al onder druk.
De eerste twee wedstrijden hadden het seizoen van de Bills een kickstart moeten geven. Tegen de Ravens en de Jets lagen er mogelijkheden om met 2-0 afstand te nemen van de New England Patriots en de rest van de divisie. Het tegenovergestelde is gebeurd. In Baltimore lukte er aanvallend niets, tegen de Jets ging het op alle fronten fout. Dat de Bills nog 31 punten wisten te noteren was eigenlijk een wonder.
De enige touchdown die voortkwam uit een fatsoenlijke drive kwam er pas in het vierde kwart (Mike Gilleslee). Het tempo in die drive was echter te laag om het nog spannend te maken. Verder moest Tyrod Taylor zich redden met lange ‘op hoop van zegen’-passes die wonderwel zowel door Greg Salas als Marquise Goodwin werden omgezet in zes punten.
2 Sammy Watkins ‘afwezig’


Veel opties had Taylor ook niet. Ja, Sammy Watkins stond wel op het veld gisteren in Buffalo, maar toch was hij min of meer afwezig. De wide receiver noteerde 20 yards in 2 receptions in de hele wedstrijd. In de buurt van de endzone kwam Watkins (vorig jaar goed voor 1,047 yards en 9 touchdowns in 13 wedstrijden) helemaal niet.
Tip voor de Fantasy Football-spelers die op Watkins rekenen dit jaar: pak je verlies en kies iemand anders. De voetblessure waarmee de talentvolle receiver kampt beperkt zijn vermogen zodanig dat Tyrod Taylor nauwelijks meer iets aan hem heeft. Na elke play heeft Watkins moeite met opstaan en hinkt de receiver over het veld. In deze conditie heeft het geen zin meer om hem nog langer op te stellen.
3 Bills D ten onder aan blessures, penalty’s en vermoeidheid

Naast Watkins kent ook LeSean McCoy (31 yards, 0 touchdowns op TNF) geen sterke start van het seizoen waardoor er enorm veel druk op de defensie van Buffalo kwam te liggen. De verdedigers zaten nog niet op hun stoel of ze moesten het veld al weer in. De aanval van de Jets stond bijna twee keer zo lang op het veld als de offense van de Bills. Veel rust kon Ryan zijn verdedigers ook niet geven door de afwezigheid van Cordy Glenn, Marcell Dareus en rookies Reggie Ragland, Shaq Lawson en Kevon Seymour
De sterke cornerbacks Ronald Darby en en Stephon Gilmore konden de aanvallende druk niet de hele wedstrijd aan en incasseerden 90+ yards tegen drie verschillende receivers. Darby en Gilmore stonden bovendien drie penalty’s toe. Gilmore moest zelfs één keer echt aan de noodrem trekken bij Brandon Marshall.

Marshall mocht van geluk spreken dat hij een behandeling aan zijn gekwetste knie nog verder kon spelen.
4 “Fitzmagic” in de red zone
Ryan Fitzpatrick speelde vorig jaar een negatieve hoofdrol bij het mislopen van de play-offs in week 17 met drie turnovers in het vierde kwart. Tijdens het eerste kwart van TNF leek die nachtmerrie nog door het hoofd te spoken bij “Fitzmagic”. Na 15 minuten spelen hadden de Jets twee field goals gemaakt, maar dat was eerder ondanks dan dankzij Fitzpatrick.
Twee te korte passes, een fumble (gered door Kellen Davis) en twee sacks zorgden voor een shaky start, maar Quincy Enunwa sleepte zijn quarterback erdoor met twee catches en een penalty mee op third&long. De eerste twee drives leidde het slechts met een driepunter, daarna kwam Fitzpatrick echt op gang.
De Red zone efficiency in de rest van de wedstrijd kwam uit op 80% en zowel Enunwa, Eric Decker en Brandon Marshall wisten volop te profiteren van de passes van “Fitzmagic” De quarterback liet zien waarom zijn teamgenoten hem graag zagen terugkeren aan het begin van dit seizoen.


5 De doorbraak van Quincy Enunwa
Na twee duels staat niet Eric Decker of Brandon Marshall maar Quincy Enunwa bovenaan de lijst met receptions en receiving yards bij de New York Jets. Enunwa is de man waar Fitzpatrick naar op zoek gaat als hij onder druk staat. Voor het vuile werk draait de tweedejaars uit Nebraska zijn hand ook niet om.


6 Muy Forte
De running game van de Jets lijkt er dit jaar nog sterker op te zijn geworden. Het vertrek van de sterke Chris Ivory is uitstekend opgevangen door het aantrekken van Matt Forte. Qua rushing touchdowns heeft Forte zijn productie in vergelijking met zijn laatste jaar bij de Bears (4) al bijna overtroffen. Ook credits voor de offensive line van New York die Forte ruim baan gaven.


Foto: Getty Images (archief)

  1. Chris schreef gisteren nog dat een nederlaag tegen de Bills al bijna einde seizoen zou betekenen. Niet leuk om te lezen, maar wel een waarheid als een koe natuurlijk. Hierna komen wedstrijden tegen de Chiefs, Seahawks, Steelers en Cardinals. In de huidige vorm van de Jets gaan die allemaal verloren. Ook dan is het einde seizoen. Ik ga er echter van uit dat de Jets defense zich weet te herpakken. De wedstrijd tegen de Bengals werd volkomen onnodig verloren omdat een stel spelers nog niet doorhadden dat het seizoen al begonnen was. Tegen de Bills konden ze mooi hun zelfvertrouwen wat opvijzelen. Die zijn wel erg zwak. Toch zijn 37 punten wel erg lekker. Maar 31 punten tegen tegen zo’n zwak team geeft toch ook stof tot nadenken voor de zo geroemde defense. Daar hebben ze 3 dagen extra voor. Laten we hopen dat het genoeg is. Ik wil nl. wel weer eens een keer play offs zien met de Jets.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen