MNF: Kelce leidt Chiefs in comeback tegen Raiders

De Kansas City Chiefs kwamen tegen de Las Vegas Raiders terug na een achterstand van zeventien punten. Grote man bij de thuisploeg was Travis Kelce. De tight end ving namelijk vier touchdowns van Patrick Mahomes en was zo voor een groot deel verantwoordelijk voor de 30-29 overwinning.

De Raiders schoten op bezoek in Arrowhead uit de startblokken. De eerste overwinning van het seizoen, vorige week tegen de Denver Broncos, leek Derek Carr wat meer vertrouwen te hebben gegeven. Drie van de eerste vier drives leverden direct punten op voor de bezoekers. De eerste kwam op een schitterende pass van Carr naar Davante Adams over 58 yards op 4th&1.

De Chiefs wisten hier niet veel tegenover te zetten. Kicker Harrison Butker was nog steeds geblesseerd, waardoor Matthew Wright de field goals en extra punten voor zijn rekening nam. Hij miste de eerste trap van de avond, waardoor de Chiefs zonder punten bleven. Mede door de druk die de verdediging, en dan vooral Maxx Crosby, op Mahomes wist te zetten.

ROUGHING THE PASSER

Hierdoor stond het halverwege het tweede kwart 17-0 voor de ploeg uit Las Vegas voor Mahomes beter in de wedstrijd kwam. Hij leidde zijn ploeg via een lange drive van elf plays naar de endzone, waar hij voor het eerst die avond Travis Kelce wist te vinden. De tight end was in de rest van het veld niet enorm zichtbaar, want hij zou maar 25 reception yards hebben tijdens deze editie van MNF, maar in de buurt van de endzone was hij de belangrijkste target van Mahomes.

De Chiefs leken het hele duel nog voor de rust te keren toen Chris Jones tijdens een sack de bal uit de handen van Carr wist te trekken. De Chiefs pakten de bal op en leken een cruciale turnover af te dwingen met nog iets meer dan een minuut op de klok. Maar de refs zagen het anders. Jones zou vol op Carr zijn geland tijdens de sack, waardoor dit een roughing the passer werd en de Raiders de bal hielden en een field goal konden scoren met nog zeventien seconden tot de rust op de klok.

LANGSTE FIELD GOAL IN GESCHIEDENIS CHIEFS

De Chiefs leken geleerd hebben van vorige week toen Mahomes en coach Eric Bienemy een felle discussie hadden langs de lijn omdat Mahomes in de slotfase van de eerste helft niet voor extra punten mocht gaan. De Chiefs gingen er in de slotseconden voor en Wright kon nog een 58-yard field goal (de langste in de geschiedenis van de Chiefs en op Arrowhead) tussen de palen doorschieten voor een 20-10 ruststand.

Na de onderbreking leken de Chiefs de zaak beter onder controle te hebben. De offensive line stond beter, waardoor Mahomes meer tijd om zijn plays te maken. De eerste drive na rust leverde opnieuw een touchdown op, dit keer een pass over vier yards naar Kelce, gevolgd door een stop en een nieuwe drive. Met bijna hetzelfde resultaat. De touchdown van Kelce was niet nieuw, alleen was het dit keer een passje over acht yards en de eerste voorsprong van de avond voor de Chiefs.

Toch waren de Raiders nog niet helemaal verslagen. Zij begonnen het vierde kwart met een field goal, waardoor het 24-23 werd in het voordeel van de Chiefs. Die stoomden nog maar weer eens keer op richting de endzone van de Raiders, waar Kelce opnieuw vrijstond voor een korte pass van Mahomes. Hiermee werd Kelce de eerste tight end sinds 1985 met vier touchdowns. Na de touchdown probeerden de Chiefs het duel direct zo goed als te beslissen door voor de two point conversion te gaan om het verschil op negen te brengen. Dit mislukte, waardoor de Raiders een nieuwe kans kregen.

DAVANTE ADAMS TOUCHDOWN

Hier leken ze gebruik van te maken, want Carr leidde zijn ploeg naar de eerste touchdown sinds het begin van het tweede kwart. Wie anders dan Davante Adams ving de bal na een pass van 48 yards. De Raiders namen geen genoegen met een gelijke stand en gingen net als de Chiefs minuten eerder ook voor twee. Ook zonder succes, waardoor de Chiefs met 30-29 voor bleven staan.

Na een stop van de defensie, de eerste na vijf scoring drives van de Chiefs, kregen de Raiders nog een laatste kans. Op 4th down gingen de Raiders opnieuw voor de big play, maar dit keer zonder succes waardoor de Chiefs uiteindelijk ontsnapten met een 30-29 overwinning en zo met een 4-1 record naar de topper tegen de Bills toe mogen werken. De Raiders zijn 1-4 en moeten hopen op een wonder om nog in de play-offrace te komen. Een zege op de Texans volgende week is dan wel noodzakelijk.


Lees hier de recaps van de vroege en late duels in de NFL op zondag.

Coverfoto: Reed Hoffmann/AP

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen