NFL op zondag: Eagles blijven winnen, Ravens langs Bengals

In week 5 stonden er drie wedstrijden op het programma tijdens de late slate. Philly probeerde ongeslagen te blijven uit bij de Cardinals en de Niners mochten op bezoek bij de Panthers en de Rams ontvingen de Cowboys. Voor Sunday Night Football kregen we Bengals @ Ravens voorgeschoteld.

PHILADELPHIA WINT IN DE WOESTIJN

Philadelphia Eagles @ Arizona Cardinals | 20-17

Jalen Hurts scoorde na bijna 7 minuten de eerste touchdown van de wedstrijd. Zijn teamgenoten duwden hem over de goalline en zetten zo de Eagles op voorsprong. Toen de Cardinals de bal terugkregen, gooide Kyler Murray direct een slechte pass in de handen van Eagles-safety C.J. Gardner-Johnson. Philly deed niets met dit balbezit en moest punten.

Na vijf minuten in het tweede kwart breidde Hurts de score uit. Weer stond de Eagles-quarterback zo goed als op de goalline van Arizona. Deze keer ging het team niet voor brute kracht, maar voor een sneak. Ook dit leverde een touchdown op. Niet lang daarna scoorden de Cardinals hun eerste punten van de wedstrijd. Marquise Brown ving een pass, jukete een aantal verdedigers en liep de endzone binnen voor de touchdown. De Cardinals kwamen aan het einde van de eerste helft nog dichterbij door een field goal van Matt Amendola. Hij zette de ruststand op 14-10 in het voordeel van de Eagles.

SLECHTE KEUZE MURRAY NEKT ARIZONA

De eerste punten van de tweede helft kwamen van Eagles-kicker Cameron Dicker. Hij maakte zijn NFL-debuut tegen Arizona. Met zijn field goal zette hij de voorsprong weer op een touchdown. De teams hadden in het derde kwart moeite om aanvallend iets op de mat te leggen. Na de field goal hadden beide teams een drive van meer dan vijf minuten die eindigde met een punt. De Cardinals maakten na vijf minuten in het vierde kwart gelijk. Eno Benjamin kreeg een hand-off en scoorde na een 11-yard run een touchdown.

Na de touchdown van Arizona manageden de Eagles de klok goed. Hoewel ze slechts een, go-ahead, field goal scoorden, lieten ze een magere 1:45 op de klok staan voor de Cards. Die hadden overigens geen time-outs meer. De aanval van Arizona kwam snel in field goal-range. Tijdens een run ging Murray vrijwillig neer, een yard voor hij de first down had. In plaats van ervoor te gaan spikete hij de bal en moest Arizona een field goal trappen. Amendola mistte deze waardoor de Eagles nog een enkele keer moesten knielen om de winst veilig te stellen.

TUCKER, ANDREWS EN DEFENSE MAKEN HET VERSCHIL VOOR BALTIMORE

Cincinnati Bengals @ Baltimore Ravens | 17-19

Na een scoreloze openingsdrive van Cincinnati, scoorde Baltimore wel tijdens hun eerst drive. Justin Tucker zette met een field goal de score op 3-0. Beide teams hadden in het eerste kwart moeite om een sterke aanvallende drive weg te zetten. Het was dan ook een meevallertje toen een matige punt van Kevin Huber de Ravens een startpositie op de 50-yardlijn gaf. Baltimore profiteerde van de goede startpositie met een TD-catch van Mark Andrews, zijn vierde van het seizoen.

De offensive line van Cincy had moeite met het beschermen van Joe Burrow. Er werden drie sacks toegestaan en bij sommige daarvan kon een tegenspeler er ongehinderd langskomen. Ook Lamar Jackson was niet foutloos in de eerste helft. Hij gooide een bal over zijn receiver heen waardoor Vonn Bell de bal kon onderscheppen. De fout van Jackson werd afgestraft door de touchdown van Hayden Hurst. Die ving een pass van Burrow, beukte zich langs een verdediger en strekte zijn arm zo ver mogelijk uit om te scoren.

De 10-10 stand bij rust was illustratief voor de wedstrijd. Cincinnati en Baltimore waren aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk maakten Justin Tucker, Mark Andrews en de Ravens defense het verschil. Tucker scoorde vier field goals, Andrews zette de enige Ravens touchdown op zijn naam en met een fantastische goal line stand hield de defense de Bengals op 17 punten. Dat stipt tevens de grootste zorgen bij Cincinnati aan. De offense, zeker de run game, is niet op het niveau dat hen vorig jaar naar de Super Bowl bracht.

OVERIGE GAMES
San Francisco 49ers @ Carolina Panthers | 37-15

De 49ers begonnen de wedstrijd met een touchdown drive van 75 yards. Jimmy Garoppolo eindigde deze drive door een pass naar Tevin Coleman te gooien. In het tweede kwart breidde San Francisco de score uit door een field goal van Robbie Gould. De verdediging van de Niners speelde in de eerste helft weer sterk. Ze stonden in de eerste helft slechts een field goal toe. Daarnaast had Emmanuel Moseley een pick-six namens San Francisco.

Slecht nieuws aan het begin van de tweede helft voor San Francisco: ze raakten Nick Bosa kwijt met een liesblessure. Ook scoorde Carolina door een run van Christian McCaffrey, de two-point conversion was onsuccesvol. Het antwoord van de Niners kwam direct in de drive daarna. Een TD-catch van Deebo Samuel, die daarvoor zo goed als onzichtbaar was, zorgde voor een voorsprong van 15 punten. De voorsprong bleek te groot te zijn voor de Panthers. Ze probeerden het wel, maar de Niners waren op alle fronten beter.

Dallas Cowboys @ Los Angeles Rams | 22-10

De wedstrijd begon rommelig: Matthew Stafford fumblede de bal, DeMarcus Lawrence pikte de bal op en rende ermee naar de endzone voor een Cowboys touchdown. De snap tijdens het extra punt kwam te vroeg. De holder keek nog de andere kant op en kreeg de bal tegen zich aan gesnapt. De hoogtepunten in de eerste helft kwamen van grote plays. Cooper Kupp ving een pass van Stafford waarna hij vervolgens het halve veld overstak met Cowboys-verdedigers in de achtervolging. Ze haalden Kupp niet in en hij scoorde dan ook een touchdown. Voor Dallas scoorde Tony Pollard een touchdown na een 57-yard run. Zijn team ging dan ook met de voorsprong de rust in.

In de openingsdrive van het derde kwart breidde Dallas de score uit met een field goal. Daarna duurde het even voor we weer een score zagen. Het was duidelijk dat Dallas moeite had met het passen van de bal, terwijl Los Angeles moeite had met het rennen van de bal. Met nog 5:30 in het vierde kwart zette Brett Maher Dallas op een 22-10 voorsprong met zijn derde field goal van de wedstrijd. De Rams probeerden nog een comeback op te zetten, maar daarna intercepte Malik Hooker een pass van Stafford. Na een snelle 3-and-out van Dallas kreeg LA de bal terug. Een strip-sack en fumble recovery van Micah Parsons gooide de wedstrijd definitief in het slot.

Hier lees je de andere recaps van afgelopen weekend.

Coverfoto: Norm Hall/Getty Images