NLWC: Padres domineren Mets en gaan naar NLDS

Eén dag na de ruime overwinning van de New York Mets om een allesbeslissende Game 3 af te dwingen leek de wereld alweer omgedraaid. Al het gecreëerde momentum was weggevallen en daar profiteerden de San Diego Padres van. De grote man voor de Padres was pitcher Joe Musgrove.

In de eerste wedstrijd van deze series konden de Mets offensief geen vuist maken en dat probleem leek verholpen in Game 2. Ze vervielen echter precies in hetzelfde spel als in Game 1. Aan de andere kant sloegen de Padres wel al vroeg toe en zette een voorsprong op het bord in inning twee.

Josh Bell sloeg een single in het rechtsveld, waarna hij door de nul van Jake Cronenworth doorschoof naar het tweede honk. Daarna kregen zowel Ha-seong Kim als Trent Grisham vrije lopen en waren de honken vol. Een single van catcher Austin Nola zorgde vervolgens voor twee runs en de 2-0 voorsprong voor de Padres.

DOMINANTIE VAN MUSGROVE

De Padres kwamen dus al vroeg op voorsprong en die werd vakkundig verdedigd door startende werper Joe Musgrove. In het reguliere seizoen gooide hij 181.0 innings verdeeld over dertig starts met een ERA van 2.93 en werd hij verkozen tot de All-Star Game.

In Game 3 van de NLWC stond hij 7.0 innings op de heuvel en kreeg daarin slechts één hit tegen. Pete Alonso sloeg in de vijfde inning een single, maar verder dan dat kwamen de Mets niet. Ook gooide Musgrove vijf keer drieslag en liet hij slechts één vrije loop toe. Met zijn geweldige start, werd hij de eerste pitcher in de geschiedenis van het Postseason om 7.0+ innings te gooien en daarin minder dan twee hits tegen te krijgen in een winner-take-all wedstrijd.

Dat Musgrove goed stond te pitchen bleek uit een actie van Mets manager Buck Showalter. In de zesde inning liep hij uit zijn dugout om iets aan te geven aan de umpires. De Mets-manager vermoedde dat de starter van de Padres sticky-stuff gebruikte en vroeg om een inspectie. Na een grondig onderzoek van zowel zijn handschoen als verschillende delen van zijn gezicht, gaven de umpires aan dat er niets aan de hand was en kon de wedstrijd weer verder.

PADRES BLIJVEN PUNTEN SPROKKELEN

Terwijl de Mets een manier aan het uitvogelen waren om op de honken te komen tegen Musgrove, sprokkelden de Padres zelf verder als het gaat om runs. In de vierde inning kwam Ha-seong Kim wederom over de plaat en één inning later was het aan Jurickson Profar om de voorsprong uit te breiden.

De uiteindelijke beslissing kwam in de achtste inning. Met Edwin Diaz op de heuvel hoopten de Mets de stand in takt te houden om zo nog een rally te kunnen starten, maar niets bleek minder waar. Juan Soto kwam aan slag met twee uit en twee man op de honken en de eerste pitch die hij kreeg van Diaz deponeerde hij in het gras van het linksveld. Twee extra runs scoorden en zo groeide de voorsprong van 4-0, naar 6-0.

SUAREZ EN HADER MAKEN HET AF

Na zeven innings zat het werk van starter Joe Musgrove erop en dus moesten de Padres ook gebruik gaan maken van hun bullpen. De keuze voor inning acht viel op Robert Suarez. Closer Josh Hader maakte de drie nullen in de negende inning. Hiermee deden beide heren wat zij moesten doen en dat zonder ook maar één honkloper tegen te krijgen. Suarez deelde nog twee keer een strikeout uit en Hader één keer drieslag. Daarmee bleef het voor de Mets in de gehele wedstrijd slechts bij twee honklopers.

UP NEXT

Met de plaatsing voor de NLDS kunnen de Padres zich gaan opmaken voor een series met de Los Angeles Dodgers. Van de negentien wedstrijden die de clubs tegen elkaar speelden in het reguliere seizoen wonnen de Dodgers veertien wedstrijden en alle series. Game 1, gespeeld in Los Angeles, staat in de agenda voor dinsdag 11 oktober met first pitch om 03:30 Nederlandse tijd. Voor beide teams is nog geen starter bekend gemaakt.

Coverfoto: K.C. Alfred/The San Diego Union-Tribune

Mick van der Nat
Mick van der Nat
MLB redacteur en Texas Rangers fan, heeft daardoor wel weinig om te juichen. Leert en schrijft ook graag over de geweldige geschiedenis van MLB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen