MNF: Football Team stopt Seahawks net op tijd af

Het Washington Football Team domineerde bijna de hele wedstrijd tegen de Seahawks. Alleen wist de ploeg dit niet in een ruimere voorsprong op het scorebord te zetten. Hierdoor kreeg Seattle een laatste kans om een verlenging af te dwingen, maar de verdediging hield net stand voor een 17-15 overwinning.

Het Football Team leek af te stevenen op een eenvoudige overwinning. Alleen in het eerste kwart was Seattle gewaagd aan de hoofdstedelingen. De thuisploeg nam in het eerste kwart wel de voorsprong na een field goal van Joey Slye, maar toen nam Russell Wilson het over. Een pass over 55 yards naar Tyler Lockett zorgde ervoor dat ook de Seahawks in de redzone kwamen.

In tegenstelling tot Washington wist Seattle wel de endzone te vinden. De pass van Wilson naar Gerald Everett was perfect, waardoor de Seahawks een 7-3 voorsprong namen. Het zou echter lange tijd het enige zijn wat we van de aanval van de Seahawks zouden zien. De volgende drive leverde nog een first down op, maar daarna was het over en duurde het tot in het vierde kwart voor de Seahawks weer een keer meer dan tien yards in een drive wisten te behalen.

GEBLOKT EXTRA PUNT

Toch zouden de Seahawks voor de rust nog een keer scoren. Het Football Time scoorde in de laatste drive voor rust nog een touchdown en leek in de laatste minuut van de eerste helft de voorsprong te nemen. Dat deden ze ook voor een paar tellen, tot na het extra punt. Die trap van Slye werd namelijk geblokt en teruggelopen voor twee punten door Seattle. Hierdoor stond het halverwege 9-9.

De geblokte field goal had grote gevolgen voor het Football Team. Niet alleen leverde het twee punten voor de tegenstander op, Slye blesseerde zijn hamstring waardoor hij in de tweede helft niet meer in actie kon komen. Ron Rivera moest er dus na rust steeds voor gaan op fourth down en na een touchdown.

ONZICHTBARE WIDE RECEIVERS

Dat laatste zou maar één keer gebeuren in het derde kwart en met succes. De touchdown leverde zo acht punten op en een 17-15 voorsprong. Omdat de Seahawks-aanval belabberd was, bleef deze stand lang op het bord. Vooral de bekende wide receivers waren onzichtbaar. Lockett had behalve zijn lange catch nog twee andere vangballen en D.K. Metcalf ving slechts één bal. De running game was ook onzichtbaar met in totaal 34 yards, waarvan twaalf op een scramble van Wilson.

Het Football Team domineerde hierdoor de tweede helft, maar wist geen definitieve afstand te nemen van de ploeg uit de westkust. Door de blessure van Slye kon het Football Team geen field goal trappen toen ze in de slotminuten van het duel bijna in de endzone waren. Met iets meer dan twee minuten te gaan leek Tyler Heinicke Logan Thomas in de endzone te vinden voor de beslissende score, maar na review bleek de bal net de grond geraakt te hebben, waardoor de Seahawks een laatste kans kregen.

KENDALL FULLER INTERCEPTIE

Wilson leek deze mogelijkheid met beide handen aan te grijpen. De aanval kwam ineens tot leven. In tien plays leidde de quarterback zijn ploeg over het veld voor een touchdown, maar omdat het Football Team eerder een two point conversie had voltooid, moesten ook de Seahawks ervoor gaan. Deze pass van Wilson werd door Kendall Fuller onderschept.

Toch was het voor de Seahawks nog niet helemaal gedaan. Met nog vijftien tikken op de klok resteerde er alleen nog de onside kick voor de bezoekers. Het Football Team greep volledig naast de bal en Seattle leek er met de bal vandoor te gaan. Alleen gooide een overtreding roet in het eten, waardoor de trap opnieuw gedaan moest worden en het Football Team de bal en de zege nu wel binnen kon halen.

Door de derde overwinning op rij is het Football Team nu ineens een play-offteam. De formatie heeft de laatste wildcard positie voorlopig in handen. Voor de Seahawks lijkt alle hoop met de derde verliespartij op rij wel echt vervlogen. Hier kan men na gaan denken over een toekomst zonder Wilson en/of hoofdcoach Pete Carroll.

Lees hier de recaps van de vroege en de late games in de NFL op zondag.

Coverfoto: Geoff Burke/USA Today Sports