NFL op zondag: Packers verslaan Rams, AFC North-kraker stelt teleur

De Los Angeles Rams hoopten met Von Miller en OBJ een flinke stap vooruit te zetten als Super Bowl-kandidaat. Sindsdien werd er echter geen duel gewonnen, ook niet van de Packers. In Baltimore trokken de Ravens aan het langste eind in een zeer onaantrekkelijk duel. Daarmee houden ze de beste papieren voor divisiewinst in de AFC North. Lees dat en meer in alle recaps van de late games.

PACKERS BIEDEN RAMS GEEN SERIEUZE KANS

Los Angeles Rams @ Green Bay Packers | 28-36

Met het toevoegen van Von Miller en Odell Beckham Junior aan hun selectie maakten de Los Angeles Rams een duidelijk statement. Net als in 2018 gaan ze all-in voor de Super Bowl. Sinds het aantrekken van deze versterkingen hebben de Rams echter niet meer gewonnen. Ook de Green Bay Packers — inmiddels de voornaamste kandidaat voor de NFC-titel — waren een maatje te groot. LA deed nog wat terug in het vierde kwart, maar de voorsprong van Green Bay was te groot. De Packers maakten vooral het verschil door de bal dubbel zolang in bezit te houden als de Rams: 40 minuten tegenover 20.

Naast het feit dat de mannen van Aaron Rodgers aanvallend superieur waren, deed ook de defense een aardige duit in het zakje. Op de tweede drive van de Rams werd quarterback Matthew Stafford gesackt door Rashan Gary en hij verloor daarbij de bal. Daarmee werden de Packers in staat gesteld om een 7-0 voorsprong te pakken. Cornerback Rasul Douglas — toch al bezig aan een uitstekend seizoen — speelde zeer sterk. Douglas frustreerde vier passes en maakte vijf tackles, maar zijn mooiste wapenfeit was een pick six die Green Bay op een 36-17 voorsprong bracht aan het eind van het derde kwart.

De Rams offense kwam nooit lekker op gang en Stafford gooide voor het derde duel op rij een pick six. Ruim een derde van de 353 aanvallende yards kwam door twee splash plays: een 54-yard touchdown-pass op OBJ en één van 79 yards op Van Jefferson.

AFC NORTH KRAKER STELT DIEP TELEUR

Cleveland Browns @ Baltimore Ravens | 16-10

De Baltimore Ravens hebben wederom een duel nipt gewonnen. In een duel dat voor niemand leuk was, maakten de field goals van Justin Tucker het verschil. Dat moest ook wel want, draftmaatjes Lamar Jackson en Baker Mayfield hadden beide een belabberde wedstrijd. Jackson (20/32, 165 yards, TD, 4 INT) werd vier keer onderschept en Mayfield (18/37, 247 yards, TD) deed het iets beter, maar voltooide minder dan de helft van zijn passes.

Het duel ontaarde dan ook in een freestyle-krachtmeting die Jackson met zijn veelzijdige skillset altijd wint. Naast zijn slechte optreden als passer had hij namelijk ook 68 rushing yards. Devonta Freeman haalde 52 rushing yards en dat was — gecombineerd met de passing touchdown naar Mark Andrews — voldoende om Tucker in staat te stellen de winst binnen te slepen.

OVERIGE GAMES

Los Angeles Chargers @ Denver Broncos | 13-28: Vorige week leek het erop dat de wisselvalligheid van Justin Herbert enigszins was verminderd. Tegen de Broncos was het echter weer terug, maar dat kwam vooral op het conto van zijn pass protection en de Broncos defense. Patrick Surtain had twee cruciale intercepties in het vierde kwart en — de van een blessure teruggekeerde — Bradley Chubb speelde direct een rol van betekenis. De AFC West blijft zo razend spannend.

Minnesota Vikings @ San Francisco 49ers | 26-34: Kyle Shanahan heeft zijn rushing offense weer aan de praat gekregen. Elijah Mitchell kreeg een volledige workload en beloonde het vertrouwen met 133 yards en één touchdown uit 27 carries. Wide receiver Deebo Samuel werd ook gebruikt als running back en scoorde twee touchdowns. Samuel raakte echter wel geblesseerd, evenals Vikings running back Dalvin Cook. Beide zijn essentieel voor hun teams, dus de blessures kunnen grote impact hebben.


Lees hier de recaps van de vroege games op zondag.

Coverfoto: Patrick McDermott/Getty Images

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur en NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Go Bills!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen