MNF: Dolphins boeken zevende zege op rij in New Orleans

De Miami Dolphins blijven maar winnen. In de Caesars Superdome bonden ze nu ook de gehavende New Orleans Saints aan de zegekar. Voor de Fins al de zevende zege op een rij nadat ze het seizoen met 1-7 waren gestart. De defensie van Miami kon zich uitleven tegen rookie quarterback Ian Book, terwijl de offense deed wat het moest doen. 20-3 was de eindstand.

De avond kon niet slechter beginnen voor meest succesvolle Notre Dame-quarterback (30 zeges) ooit. Al bij zijn tweede pass werd hij onderschept. Nik Needham pakte het leer en kon onverstoord naar de eindzone van de Saints rennen om de pick six te scoren. Het zou een zware avond worden voor Book en de Saints-offense. In totaal konden ze maar 164 yards bij mekaar schrapen. De gedecimeerde O-line kon hun quarterback amper beschermen. Book werd maar liefst acht keer gesackt in zijn eigen stadion.

MIAMI OP RESERVE NAAR WINST

De offense van de Dolphins hoefde eigenlijk niet eens goed te spelen om het verschil te maken. De Saints-defense deed nog wel haar best, maar net als de offense was ook die unit was hard getroffen door een COVID-19-uitbraak. Kwon Alexander, Demario Davis en Malcolm Jenkins waren slechts enkele van de namen die er niet bij waren. Zo had Tua Tagovailoa alle kansen om voldoende yards bij mekaar te gooien en die om te zetten in punten. Tua eindigde zijn avond met 19 uit 26, 198 passing yards en een touchdown. Hij wierp ook wel een lelijke interceptie naar Marshon Lattimore, maar dat leverde de Saints niets op.

De grote man op offense bij de Dolphins was zoals al vaker dit seizoen de rookie Jaylen Waddle. Hij ving tien ballen voor 92 yards en ving ook de enige touchdown van de avond. Het was een achterwaartse flick waarbij de Saints-defensie verrast werd en er geen antwoord op kon formuleren. Waddle waggelde als een pinguïn in de eindzone bij alweer zijn vijfde touchdown van het seizoen. De Dolphins wonnen dus zonder veel moeite van de Saints en werden en passant het allereerste team in de geschiedenis die in eenzelfde seizoen streaks van zowel zeven nederlagen als zeven overwinningen neerzetten. Bovendien werden ze vanochtend wakker als zevende seed in de AFC. De play-offs liggen meer dan ooit binnen handbereik voor Brian Flores en co.


Zoals steeds kan je ook de recaps van de vroege en late wedstrijden nog eens rustig nalezen op onze website.

Coverfoto: Butch Dill/AP

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen