NFL op zondag: Chiefs voorbij Steelers, Bears winnen in de sneeuw

Weinig spektakel in de zondagavond-games in de NFL. De Pittsburgh Steelers gingen op zoek naar een stunt tegen de Kansas City Chiefs, maar kregen geen deuk in een pakje boter. De divisiestrijd tussen de Las Vegas Raiders en Denver Broncos leverde ook geen zinderende partij op. Spektakel was er wel in Seattle, waar de wedstrijd tussen de Seahawks en de Bears in de sneeuw moest afgewerkt worden. Het waren de Chicago Bears die het best omgingen met de weersomstandigheden. De Dallas Cowboys tot slot hadden geen enkele moeite met het bezoekende Washington Football Team.

CHIEFS HEBBEN GEEN MOEITE MET ZWAKKE STEELERS

Pittsburgh Steelers @ Kansas City Chiefs | 10-36

Travis Kelce geraakte niet tijdig terug van een COVID-19-besmetting en dus moesten de Chiefs het zonder hun superster op tight end doen. Dat deed misschien enkele Pittsburgh Steelers-fans dromen dat een stunt mogelijk was. De Steelers konden namelijk bogen op een meer dan degelijke defense, aangevoerd door T.J. Watt. Het werd echter snel duidelijk dat er voor Pittsburgh helemaal niets te rapen viel in Arrowhead Stadium. Big Ben Roethlisberger (23/35, 159 yards, 1 TD, 1 INT) beleefde opnieuw geen te beste avond en kreeg zijn offense niet over het veld. Dat lukte zijn tegenstander Patrick Mahomes dan weer zonder al te veel moeite. Hij ontleedde de Steelers-defensie en gooide in totaal drie touchdowns.

Mahomes hoefde daarvoor zelfs niet op zijn sterren te rekenen. Kelce was zoals gezegd onbeschikbaar en Tyreek Hill was een non-factor. Mahomes zocht en vond de oplossingen bij maar liefst negen verschillende receivers. Byron Pringle was gisterenavond de belangrijkste, met zes recepties voor 75 yards. Ook defensief waren de Chiefs weer op de afspraak. Ze forceerden -en recupereerden- twee fumbles en een interceptie. De troepen van Andy Reid leverden een totaalprestatie af en lijken steeds meer onder stoom te komen richting de play-offs. De concurrentie is gewaarschuwd.

BEARS VERRASSEN SEAHAWKS IN BESNEEUWD SEATTLE

Chicago Bears @ Seattle Seahawks | 25-24

Het was een prachtig beeld in het Lumen Field in Seattle. Een wit tapijt bedekte het veld. Snow game! De omstandigheden leken ideaal voor de Seahawks om hun fans nog eens te verwennen. Te meer omdat bij de Bears quarterback Justin Fields ontbrak. Hij werd vervangen door Nick Foles. Foles was ooit nog de held van Super Bowl LII, maar die triomf lag intussen toch ook alweer enkele jaren achter ons. Toch zou Foles erin slagen om een stukje van de magie opnieuw te herbeleven. Hij leidde zijn team namelijk tot tweemaal toe terug van een achterstand van tien punten en gooide de beslissende touchdown en 2-point conversion.

De Seahawks klommen dus niet eens maar twee keer op een voorsprong van tien punten. Dat deden ze vooral op de schouders van Rashaad Penny, die opnieuw een meer dan capabele vervanger voor de geblesseerde Chris Carson bleek. Penny rende voor 135 yards en scoorde een touchdown. Quarterback Russell Wilson probeerde ook de bakens te verzetten en wierp twee touchdowns, maar het was dus niet genoeg. Jason Myers die in het vierde kwart een field goal miste vanop 39 yards hielp natuurlijk ook niet. Nick Foles kreeg dus nog een kans diep in het vierde kwart om de onverwachte held te worden en hij maakte het waar. Hij vond de veteraan Jimmy Graham in de eindzone voor een touchdown en kon vervolgens rekenen op een spectaculaire catch van Damiere Byrd om de 2-point conversion om te zetten. En zo werd een wedstrijd zonder play-off-implicaties de leukste partij van zondagavond.

OVERIGE GAMES

Denver Broncos @ Las Vegas Raiders | 13-17: Op papier kon dit best een leuke game worden. Zowel de Broncos als de Raiders maakten nog een reële kans op de play-offs en dus was de spanning in deze divisiestrijd te snijden. Helaas was spanning het enige waar deze game bol van stond. Het niveau was niet erg hoog en zeker de offense van de Broncos gaf helemaal niet thuis. Drew Lock maakte verrassend genoeg geen fouten, maar hij maakte ook niet het verschil voor zijn team. Derek Carr en de Raiders namen het heft in handen in de tweede helft en wonnen verdiend. Las Vegas heeft nog games tegen de Colts en de Chargers om alsnog de play-offs in te glippen. Voor de Broncos lijkt het seizoen erop te zitten.

Washington Football Team @ Dallas Cowboys | 14-56: De Dallas Cowboys hebben geen spaander heel gelaten van hun divisierivalen uit de Amerikaanse hoofdstad. Al van bij het begin van de game werd de toon gezet. Taylor Heinicke wierp een interceptie bij zijn eerste pass van de game. Gelukkige ontvanger was Trevon Diggs die al zijn elfde pick van het seizoen ving. De volgende vijf drives leverden telkens touchdowns op voor de Cowboys. Dak Prescott gooide voor 330 yards en vier touchdowns. De Cowboys-defensie had intussen geen genade met Washington en onderschepte Heinicke nogmaals. Ook de Special Teams deelden in de feestvreugde met een geblokte punt die een touchdown opleverde. De Cowboys stuurden het Football Team met een fifty burger en een serieuze kater terug naar D.C.


Hoe het eraan toeging in de vroege games op zondag, lees je hier.

Coverfoto: Abbie Parr/Getty Images

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen