MNF: Aarons schitteren in Packers-zege op Lions

Aaron Jones had vier touchdowns — waaronder drie vangballen — en naamgenoot Rodgers gooide ook nog een touchdown naar Robert Tonyan. Door deze aanvallende brille wisten de Packers in de tweede helft van MNF met 35-17 af te rekenen met de Lions, die tot de rust een bijna een perfecte wedstrijd speelden.

Met de ruime zege wisten de Packers de critici in ieder geval voor een paar dagen de mond te snoeren. Toch was de wedstrijd aan de kant van Green Bay in de eerste helft niet overtuigend. Alle vraagtekens die er vorige week door de Saints werden opgeroepen over de defensie werden in het duel met de Lions — beschouwd als één van de minste teams in de NFC — bevestigd.

De Lions kozen ervoor om de bal te ontvangen en dat bleek een goede keuze te zijn. De ploeg ging onder leiding van Jared Goff in zeven plays het hele veld over. De verdediging van de Packers slaagde er niet in om enige vorm van druk te creëren. Het bezorgde Detroit een snelle voorsprong en de Packers kwamen onder druk te staan.

VERRASSENDE VOORSPRONG LIONS

Na de teleurstellende aanvallende prestatie van vorige week leken de Packers gebrand om voor het eigen publiek orde op zaken te stellen. Net als Goff leidde Aaron Rodgers zijn ploeg het veld over. Hij had er een paar minuten langer en vier plays extra voor nodig, maar uiteindelijk wist hij runningback Aaron Jones in de endzone te vinden voor de gelijkmaker.

De bezoekers waren echter eveneens op zoek naar revanche nadat ze vorige week tegen de 49ers bijna nog een sensationele comeback wisten te voltooien. Door penalty’s eindigde een drive in een punt, maar Goff leidde daarna zijn ploeg naar een touchdown en een field goal voor rust. Rodgers en Jones zetten hier nog een touchdown tegenover, waardoor de Lions halverwege een verrassende 17-14 voorsprong hadden.

EERSTE VOORSPRONG VAN HET SEIZOEN

De tweede helft was echter een heel ander verhaal. Rodgers startte met de bal en ging maar weer eens op een lange drive, met als hoogtepunt een pass over vijftig yards op Davante Adams. Tight end Robert Tonyan mocht de bal in de endzone vangen voor de eerste voorsprong van de Packers in het hele seizoen.

Detroit werd in de achtervolging gedrukt en dat ging Goff niet goed af. Een turnover on downs, een interceptie en een lost fumble na een verloren snap in de regen bezorgden de Packers drie keer de bal in behoorlijk goede positie. Detroit scoorde na rust geen enkel punt meer, waardoor de wedstrijd als een nachtkaars uitging.

WERKEN AAN ZELFVERTROUWEN

De Packers konden hierdoor nog even aan hun zelfvertrouwen werken, wat vooral door de beide Aarons werd gedaan. Jones ving nog een pass van Rodgers voor zijn derde receiving touchdown, voor hij de eindstand op 35-17 mocht betalen met een rushing touchdown. Jones werd hiermee de eerste runningback in de geschiedenis van de Packers met drie receiving en een rushing touchdown in dezelfde wedstrijd.

De Lions — die ondanks de ruime nederlaag meer aanvallende yards hadden dan de Packers — krijgen zondag met Baltimore de derde play-offkandidaat op rij op bezoek. De Packers gaan op bezoek bij de 49ers.

Lees hier en hier alle recaps van zondag en hier het verslag van TNF.

Coverfoto: Daniel Mears/Detroit News