TNF: Washington verslaat New York in nieuwe thriller op donderdag

Thursday Night Football is dit seizoen een schot in de roos. Na de fantastische opener tussen Tampa Bay en Dallas van vorige week leverden het Washington Football Team en de New York Giants deze week een nieuw spektakelstuk af. De twee teams wisselden maar liefst zes keer de leiding af en hielden het spannend tot de allerlaatste seconde. In die laatste seconde kon Dustin Hopkins na een herkansing de winnende field goal tussen de palen trappen en bracht zo zijn team de eerste zege van het seizoen.

JONES NEEMT DE BENEN

Beide teams kwamen hongerig het veld op na een nederlaag in de eerste speelronde. Het waren echter de G-men uit New York die de meeste honger toonden en zowel defensief als offensief de bovenhand namen in het eerste kwart. Daniel Jones schudde de zwakke prestatie van vorige week van zich af met goede, snelle passes en een aantal goed uitgekozen runs. Het was uiteindelijk één van die runs die de Giants een touchdown opleverde, toen Jones zes yards door het midden mocht lopen, recht de eindzone in. De benen van Jones bleken overigens een effectief wapen op donderdagavond. De derdejaarsquarterback rende voor maar liefst 95 yards in totaal.

Pas op het einde van het eerste kwart slaagde het Washington Football Team erin om een antwoord te bieden aan de scherpte van de Giants. Taylor Heinicke zocht zijn meest betrouwbare receiver — Terry McLaurin — en vond hem vier keer voor in totaal 43 yards. De vierde keer leverde het Football Team meteen ook een touchdown op. “Scary Terry” zou Heinickes favoriete target van de avond worden met 14 targets. Hij bedankte voor het vertrouwen met 11 recepties voor een alleraardigste 107 yards.

WISSELS VAN DE MACHT

Nog voor de rust kwamen beide ploegen een keer aan de leiding. Graham Gano, de quasi-volautomatische kicker van de Giants, lukte een poging vanop 23 yards, maar deze drive had New York net zo goed zeven punten kunnen opleveren. Daniel Jones had nog maar eens de straalmotoren aangezet voor een rushing touchdown van 58 yards, maar die werd teruggefloten met een lichte holding-call.

WFT antwoordde met een sterke laatste drive van Taylor Heinicke. De vervanger van de geblesseerde Ryan Fitzpatrick leek zich steeds comfortabeler te voelen op het veld en strooide de bal naar vijf verschillende receivers. Running back J.D. McKissic was de man die uiteindelijk het leer kreeg vlakbij de eindzone en de bal over de achterlijn duwde. Washington nam weer de leiding over.

FESTIVAL VAN FIELD GOALS

Heel erg lang kon het Football Team niet van de voorsprong genieten. Met een field goal en een touchdown in hun eerste twee drives van de tweede helft, deden de Giants opnieuw haasje-over met hun tegenstander. De touchdown was er één van de hoogste kwaliteit, met een prachtige regenboogpass van “Danny Dimes” naar Darius Slayton, die 33 yards verder de bal kon vangen in de eindzone. Diezelfde Slayton zou later nog een fenomenale kans op de touchdown krijgen, maar zonder een verdediger in de buurt liet hij de bal van zijn handen springen.

Wat volgde was een waar festijn van field goals. Vier drives leverden vier field goals op, twee voor elk team. Vooral Gano gooide hoge ogen. Twee keer mocht hij aanleggen vanop meer dan 50 yards en twee keer leek het hem niet de minste moeite te kosten om de bal tussen de palen te trappen. Het afwisselen van de leiding was echter nog niet gedaan in deze game. Washington ging opnieuw aan kop na een mooie touchdown-pass van Heinicke naar Ricky Seals-Jones.

TWEE KANSEN OP WINST

Het Football Team ging de wedstrijd nu wel op slot gooien, zou je denken. Dat was echter buiten Taylor Heinicke gerekend. In plaats van de klok uit te lopen, probeerde Heinicke een pass naar Terry McLaurin. James Bradberry gooide zich echter in de baan van de bal en ving de onderschepping. De Giants profiteerden van de fout en klommen wederom op voorsprong, na al de vijfde gelukte field goal van Graham Gano.

Heinicke kreeg nog exact twee minuten om zijn fout recht te zetten. Met behulp van McKissic, McLaurin en Adam Humphries knutselde hij een bewonderenswaardige two-minute drill in mekaar die het Football Team tot op de 30-yardlijn van de Giants bracht. Dustin Hopkins kreeg de kans om zijn team naar de overwinning te schieten… maar miste! Toch was het nòg niet gedaan, want DE Dexter Lawrence was te vroeg van zijn lijn bij de trap. Een nieuwe kans voor Hopkins dus en dit keer miste hij niet! De Giants zagen de overwinning door hun vingers glippen, terwijl Dexter Lawrence ongetwijfeld een slapeloze nacht tegemoet ging.


Lees hier de SportAmerika previews voor Week 2!

Bron coverfoto: Ricky Carioti/The Washington Post

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen