Salvador Perez evenaart homerunrecord Johnny Bench

Met een homerun in de eerste inning in het met 7-2 verloren duel tegen de Oakland Athletics evenaarde Kansas City Royals’ catcher Salvador Perez een eenenvijftig jaar oud record van de legendarische Johnny Bench. Het betekende namelijk zijn 45e homerun van het seizoen. Nooit sloeg een catcher meer homeruns in één jaargang.

De zevenvoudig All Star miste heel 2019 na een Tommy John-operatie, maar sinds hij gedurende het verkorte coronaseizoen terugkeerde, staat er geen maat meer op de Venezolaan. In de 182 wedstrijden sinds zijn terugkeer sloeg hij maar liefst 56 homeruns en was hij goed voor een OPS+ van 136.

Al meer dan een maand is Perez in ongelooflijke vorm. In 31 wedstrijden sloeg hij 16 ballen over de hekken. Met deze laatste rake klap komt hij tevens op de tweede plek op de ranglijst van slagmannen met de meeste homeruns in dienst van de Royals. Vooralsnog deelt hij die positie met Mike Sweeney, maar het is slechts een kwestie van tijd voor hij ook hem achter zich laat.

HOMERUN KING

In 1970 waren diens 45 homeruns genoeg voor Big Red Machine-catcher Bench om de homeruntitel — en MVP Award — op te eisen. Perez zal er waarschijnlijk nog een paar meer bij moeten slaan, wil hij ook dat kunststukje van de oud-Red evenaren. Op dit moment staat hij wel bovenaan, maar slechts op gelijke hoogte met Vladimir Guerrero Jr. en moet hij diezelfde Guerrero en Shohei Ohtani in elk geval voor zich dulden in de MVP-race.

CAPTAIN

Het is een goed teken voor de Royals dat hun 31-jarige Captain nog lang niet versleten is. Hij zal (mogelijk samen met Andrew Benintendi) één van de ervaren bouwstenen moeten vormen in het fundament dat de organisatie in de toekomst nieuwe successen moet gaan opleveren.

Als hun jonge pitchers en toptalent Bobby Witt Jr. klaar zijn voor de Major League, kan de aanwezigheid van iemand die het allemaal al eens meemaakte (Perez werd MVP in de door de Royals gewonnen World Series van 2015) een groot goed zijn.

Coverfoto: Jay Biggerstaff / USA Today Sports

Sander Grasman
Sander Grasman
Recreatief sporthistoricus en vice-voorzitter van de Nederlandse Fred McGriff-fanclub.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen