NFL op zondag: Verrassende comeback van Ravens en Titans

Daar waar de vroege wedstrijden niet heel veel spektakel opleverden, was dat bij de late games wel anders. Het hoogtepunt was de verrassende comeback van de Baltimore Ravens tegen de Chiefs, na in het vierde kwart nog tegen een forse achterstand aan te kijken. Ook de Titans lieten de Seahawks vol verbazing achter na een spectaculaire inhaalrace. Lees hier de reviews van de late NFL-games van zondag.

RAVENS STUNTEN TEGEN CHIEFS MET LATE COMEBACK

Kansas City Chiefs @ Baltimore Ravens | 35-36

De Baltimore Ravens hebben zondagavond een belangrijke zege geboekt op de Chiefs. Na bijna de hele wedstrijd tegen een achterstand aan te hebben gekeken, kwamen de Ravens in de slotfase voor het eerst op voorsprong. Een fumble op Clyde Edwards-Helaire bezorgde de Ravens ook de zege.

Na de nederlaag tegen de Raiders kenden de Ravens tegen de Chiefs een valse start. Lamar Jackson begon met een pick-six op Tyrann Mathieu, maar de ploeg herstelde zich snel. Dat gebeurde voornamelijk via de running game. De Ravens zouden in totaal voor 251 yards weten te lopen. Hierdoor bleef de thuisploeg lang in de wedstrijd. Al gebruikten de Chiefs hun klasse — voornamelijk van Patrick Mahomes en Travis Kelce — om in het derde kwart een 35-24 voorsprong te nemen.

Het leek voldoende voor de zege, maar een onnodige interceptie van Mahomes gaf de Ravens nieuw leven. Jackson liep vervolgens twee touchdowns zelf de endzone in. De two-point conversion mislukte beide keren, waardoor de Chiefs met een field goal konden winnen. Mahomes leek zijn ploeg daar ook te brengen, maar een fumble van CEH maakte een einde aan het duel.

ONGELOFELIJKE COMEBACK VAN TITANS IN ZEGE NA VERLENGING

Tennessee Titans @ Seattle Seahawks | 33-30

De Titans hebben in Seattle een verrassende zege geboekt. Na verlenging was de ploeg te sterk voor de Seahawks. De winnende punten werden door kicker Randy Bullock op het bord geschoten, nadat de Seahawks niet veel eerder al door een safety leken te verliezen. Quarterback Russell Wilson had de bal volgens de scheidsrechters echter nog op de 1-yardlijn, waardoor de Titans het zelf af moesten maken in de volgende drive.

In de reguliere speeltijd zag het er niet naar uit dat het duel een verlenging zou krijgen. In het eerste kwart waren de ploegen nog aan elkaar gewaagd, maar in het tweede kwart profiteerde Russell Wilson optimaal van de slechte verdediging van de Titans. Bij rust was het 24-9. Het verschil bleef lang op het bord, en in het vierde kwart was het Freddie Swain die compleet over het hoofd werd gezien door de Titans-defensie. Het gemiste extra punt kwam Seattle duur te staan, want twee touchdowns later stond Tennessee ineens naast de Seahawks en wist Derrick Henry toch nog een verlenging — en niet veel later de overwinning, — uit het vuur te slepen.

OVERIGE DUELS

Dallas Cowboys @ Los Angeles Chargers | 20-17: Greg Zuerlein werd de grote man van de Cowboys door in de slotseconde de winnende fieldgoal tussen de palen te schieten. De Chargers zullen flink ziek zijn van deze nederlaag, want het was zeker niet nodig. Er werden maar liefst twaalf penalty’s tegen de thuisclub gefloten. Twee van deze penalty’s haalden een touchdown van het bord. Het zorgde ervoor dat Dak Prescott zijn eerste zege sinds zijn blessure kon vieren.

Minnesota Vikings @ Arizona Cardinals | 33-34: Drama in Phoenix. De Vikings namen in de eerste helft een 20-7 voorsprong, waarna Kyler Murray zijn ploeg bij de hand nam en naar een voorsprong leidde. Twee intercepties van de quarterback gaven de Vikings echter een nieuwe kans. Kirk Cousins bracht zijn ploeg in field goal range, maar Greg Joseph miste in de slotseconde de 37-yard field goal, waardoor de thuisclub toch de zege bij mocht schrijven.

Atlanta Falcons @ Tampa Bay Buccaneers | 25-48: De Bucs leken geen kind te hebben aan de Falcons. Twee touchdowns van Rob Gronkowski gaven de Bucs al snel een 14-0 voorsprong. De Falcons kwamen echter nog terug tot 28-25 en kregen hierbij zelfs de bal. Verder liet de thuisploeg het niet komen. Mike Edwards onderschepte twee passes van Matt Ryan en scoorde uit beide intercepties een touchdown. Daardoor stuurden de Bucs de divisierivaal uiteindelijk met een ruime nederlaag naar huis.

Lees hier de reviews van de vroege duels van NFL op zondag!

Coverfoto: Tommy Gilligan/USA Today Sports