Denver Broncos kiezen Nathaniel Hackett als hun nieuwe Head Coach

Voor vier teams is het huidige seizoen nog niet helemaal ten einde, maar dat betekent niet dat de andere 28 teams stil blijven zitten. Maar liefst negen clubs zoeken een nieuwe head coach, al lijkt de zoektocht voor één van die organisaties nu ten einde. De Denver Broncos hebben namelijk een akkoord bereikt met Nathaniel Hackett om hun nieuwe oefenmeester te worden.

Na drie jaar als offensive coordinator bij de Green Bay Packers krijgt Hackett nu zijn eerste kans als head coach. Voor de Denver Broncos is het de 18e head coach in hun geschiedenis. Bij de Packers was Hackett mede verantwoordelijk voor een offense die in drie seizoenen tijd 160 offensieve touchdowns scoorde (tweede in de NFL) en slechts 37 turnovers opgaf (eerste in de NFL). Hackett callde weliswaar niet zelf de plays, maar hij wordt wel door head coach Matt LaFleur omschreven als innoverend en als iemand die makkelijk klikt met zijn spelers.

Dat de Broncos voor een offensive coordinator gaan als nieuwe head coach, is geen verrassing. Vic Fangio kreeg lof voor de sterke defense van de Broncos, maar offensief liet het vaak te wensen over. Hackett zal daar nu verandering in moeten brengen. Om zijn staff te vervolledigen, kijken de Broncos bovendien opnieuw naar Hacketts vorige werkgever. Adam Stenavich, de huidge run game coordinator van de Packers, zou in de bovenste lade liggen om de nieuwe OC te worden in Denver. Voor de defense kloppen de Broncos aan bij de LA Rams, waar ze pass game coordinator Ejiro Evero proberen los te weken voor de defensive coordinator-job.

VOLGT AARON RODGERS ZIJN OC?

De offensieve strubbelingen bij de Broncos waren niet enkel de schuld van Vic Fangio. De quarterback-situatie in Denver heeft de vorige Head Coach zeker niet geholpen. Met Drew Lock of Teddy Bridgewater zou het voor elke coach moeilijk zijn een formidabele offense te bouwen. De komst van Hackett brengt daar misschien wel verandering in. Het voedt namelijk verder de geruchten dat Aaron Rodgers vorige week zijn laatste game in Green Bay heeft gespeeld. Rodgers wordt al langer bij de Broncos genoemd, maar de aanstelling van Hackett is misschien de eerste stap om dat gerucht hard te maken. Rodgers heeft in het verleden alvast niets dan lof geuit over het werk van Hackett bij Green Bay. Beide heren zouden een hechte vriendschap hebben opgebouwd in de afgelopen drie jaar. Een nieuwe samenwerking tussen de twee is daarom zeker niet uitgesloten.


Je kan bij ons ook terecht voor duiding bij de nieuwe GMs van de Vikings en de Bears!

Coverfoto: Duane Burleson/AP Photo

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen