Big Ben Roethlisberger na 18 jaar met pensioen

Ben Roethlisberger (39) is officieel klaar met football. Na 18 seizoenen in de NFL, allemaal bij de Pittsburgh Steelers, hangt hij de cleats aan de wilgen. Big Ben speelde college football bij Miami University en was de 11e keuze in de draft van 2004. In zijn eerste seizoen werd hij AP NFL Offensive Rookie of the Year. In de laatste weken van dit seizoen liet Roethlisberger al doorschemeren dat het waarschijnlijk zijn laatste zou zijn.

In het seizoen 2005 werd hij op 23-jarige leeftijd de jongste quarterback ooit die een Super Bowl won. Het was pas zijn tweede jaar in de NFL, maar hij leidde zijn team naar een 21-10 overwinning op de Seattle Seahawks. In 2008 mocht hij wederom aantreden in de Super Bowl. Ditmaal tegen de Arizona Cardinals en ook dit keer werd er gewonnen: 27-23. Twee jaar later, in 2010, speelde hij zijn derde en laatste Super Bowl, maar dit keer waren de Green Bay Packers met 31-25 te sterk. Roethlisberger bereikte de play-offs 12 keer waarvan hij zes keer one and done was.

Big Ben sluit zijn, naar alle waarschijnlijkheid, Hall of Fame carrière af als de quarterback met de op vier na meeste passing yards (64.088) in de geschiedenis van de NFL. In zijn afscheidsvideo bedankte hij iedereen die een belangrijke rol heeft gespeeld in zijn carrière: zijn gezin, familie, coaches, teamgenoten en de Heer. Tot slot bedankte hij Steeler Nation. “Aan Steeler Nation, de beste sportfans ter wereld: dank voor het ontvangen en accepteren van mij als quarterback in de afgelopen 18 jaar”.

Coverfoto: Justin Berl/Getty Images

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur en NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen