Kwesi Adofo-Mensah nieuwe Vikings GM

De Minnesota Vikings hebben een nieuwe General Manager gevonden. Kwesi Adofo-Mensah, vice-president of football operations bij de Cleveland Browns, neemt het stokje over van Rick Spielman die op 10 januari werd ontslagen. Het ontslag van Spielman viel samen met dat van Head Coach Mike Zimmer. Beide heren moesten het veld ruimen na een teleurstellend 8-9 seizoen en het tweede jaar op rij zonder play-offs.

Adofo-Mensah werkte de laatste twee seizoenen bij de Cleveland Browns onder General Manager Andrew Berry. Daarvoor was hij zes jaar actief bij de San Francisco 49ers. Daar werkte hij als manager — en later director — of football research and development.

Het CV van Adofo-Mensah buiten de NFL is indrukwekkend. Hij heeft een bachelor en master in economie van respectievelijk Princeton en Stanford. Alvorens hij overstapte naar de NFL verdiende hij zijn sporen in finance. De 40-jarige Adofo-Mensah werkte in het begin van zijn carrière als associate portfolio manager by Taylor Woods Capital. Daarna maakte hij de overstap naar vice president/executive director als grondstoffenhandelaar bij Credit Suisse.

RIJZENDE STER IN NFL MANAGEMENT

Bij de 49ers en later bij de Browns ontpopte hij zich tot een verstandige NFL executive, die bijvoorbeeld geen haast maakte met het verlengen van Baker Mayfield. Vorig jaar was hij een kandidaat bij de Carolina Panthers. Dit jaar overwogen de Chicago Bears hem ook, maar zij kozen uiteindelijk voor Ryan Poles, die ook op de shortlist van de Vikings stond. Minnesota had zeven kandidaten op het oog, maar Poles en Adofo-Mensah bleven over.

Adofo-Mensah is de 10e General Manager in de geschiedenis van de Minnesota Vikings. Hem rest nu de taak om zijn front office op te tuigen en een head coach te vinden die de Vikings weer naar het post-season kan leiden. Er zijn al acht mogelijke kandidaten op gesprek geweest, maar mogelijk komt Adofo-Mensah nog met eigen suggesties. Buccaneers DC Todd Bowles, Packers OC Nathaniel Hackett, Cowboys DC Dan Quinn, 49ers DC DeMeco Ryans, Cowboys OC Kellen Moore, Eagles DC Jonathan Gannon, Rams OC Kevin O’Connell en Rams DC Raheem Morris staan tot dusverre op de shortlist.

Coverfoto: Cleveland Browns

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur en NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen