Anthony Davis terug bij LA, Clippers breken clubrecord

Het NBA-seizoen 2021-22 is in volle gang en er gaat bijna geen dag voorbij zonder ontwikkelingen in de grootste basketbalcompetitie ter wereld. Elke week brengt SportAmerika u twee wekelijkse overzichten: één van de Eastern Conference en één van de Western Conference. Deze overzichten bevatten de hoogtepunten, teleurstellingen, de speler van de week en een vooruitblik op de aankomende week.


20 JANUARI – 26 JANUARI


WESTERN CONFERENCE STAND

 1. Phoenix Suns 37-9
 2. GS Warriors 35-13
 3. Memphis Grizzlies 32-17
 4. Utah Jazz 30-18
 5. Dallas Mavericks 27-21
 6. Denver Nuggets 25-21
 7. Minnesota Timberwolves 24-23
 8. LA Lakers 24-24
 9. LA Clippers 24-25
 10. Portland Trail Blazers
 11. NO Pelicans 18-29
 12. SA Spurs 18-30
 13. Sacramento Kings 18-31
 14. OKC Thunder 14-33
 15. Houston Rockets 14-34

IN DE SPOTLIGHT


ANTHONY DAVIS KEERT TERUG

Anthony Davis heeft de afgelopen tijd 17 wedstrijden gemist door een knieblessure. Tegen de Brooklyn Nets keerde hij afgelopen nacht eindelijk terug bij de Lakers, die het ontzettend zwaar hebben gehad. Het duel tegen Brooklyn werd gewonnen met 106-96. Davis speelde gelijk bijna 25 minuten, maar kwam niet verder dan 8 punten, 2 rebounds en 2 assists. Hij liet wel van zich horen wat verdedigen betreft. Davis eindigde namelijk met 4 blocks. De Lakers waren 7-10 tijdens zijn afwezigheid en staan inmiddels op de 8e plaats. Dat is absoluut niet waar ze dachten te staan op dit punt van het seizoen.

De Lakers brachten meerdere All-Stars in huis. Die krijgen weliswaar veteranenkorting, maar het gaat niet zoals verwacht. LeBron James haalt hele goede statistieken, maar heeft er ook een tijd uitgelegen. Tegen de Nets was hij gelijk met James Harden de topscorer van de wedstrijd met 33 punten bijvoorbeeld. Als The Purple & Gold eindigt waar het nu staat, dan zal de playoffs behaalt moeten worden via het play-in toernooi. Het gat met de bovenstaande ploegen is niet heel groot, dus misschien valt er nog wat te klimmen op de ranglijst nu AD terug is.

GROOTSTE COMEBACK IN CLIPPERS GESCHIEDENIS

Het duel tegen de Wizards leek al heel snel voorbij te zijn. De Clippers stonden uiteindelijk met 35 punten achter en de hoop op een overwinning was heel klein. De Wizards speelden met gemak, maar LA gaf niet op. Luke Kennard was uiteindelijk de grote held die nog voor de overwinning zorgde. Met een bizarre 4-point play was de comeback compleet. Kennard kwam zelfs uit op 7 punten in 9 seconde. De shooting guard begon op de bank en eindigde met 25 punten, 8 rebounds en 6 assists. Zijn teamgenoot Amir Coffey was de topscorer van de wedstrijd met 29 punten.


VOORUITBLIK


All-STAR WEEKEND KRIJGT EEN MINI-TOERNOOI

De All-Star game komt steeds dichterbij en morgen (donderdag) krijgen we te horen wie de starters zijn. Steph Curry was de aanvoerder na de eerste tellingen. De aanhang van LeBron James nam het persoonlijk en zorgde ervoor dat hij The Chef inmiddels heeft ingehaald. Het zal er dus om spannen wie de Western Conference mag vertegenwoordigen en zijn team gaat kiezen. 3 februari wordt bekend gemaakt wie de reserves zijn. 10 februari is de All-Star Draft en dan gaan de aanvoerder hun teams samenstellen.

De Rising Stars game krijgt dit jaar een aanpassing. In totaal worden 28 spelers (12 NBA rookies, 12 NBA tweedejaars en 4 NBA G-League spelers) verdeeld over 4 teams voor een mini-toernooi. Die ploegen worden gecoacht door een lid van de NBA 75-club en assistent-trainers van de All-Star Game. Daarnaast komt er een nieuw spel bij genaamd de Clorox Clutch Challenge voor de Rising Stars.

LEBRON NADERT KAREEM ABDUL-JABBAR

LeBron James komt steeds dichterbij het record van topscorer allertijden in de NBA. Alleen Karl Malone en Kareem Abdul-Jabbar staan nog boven hem. Voor Malone Moet LBJ nog 515 punten maken om hem in te halen. Om The Captain voorbij te gaan moet The King nog 1973 punten maken. Dankzij zijn 33 punten tegen de Nets staat hij binnen 2000 punten om het record te verbreken. Dit seizoen zal het niet lukken om de legendarische Abdul-Jabbar voorbij te gaan, maar Karl Malone valt zeker in te halen voor de playoffs beginnen.


SPELER VAN DE WEEK


Ja Morant is dit keer onze SportAmerika Speler van de Week. De point guard van de Memphis Grizzlies is in bloedvorm en daar hebben we al aandacht aan besteed in dit artikel. Deze week behaalde Ja Morant een gemiddelde van 35,3 ppg, 9 rpg en 9,7 apg. De Grizzlies hebben weliswaar 2 van de 3 wedstrijden verloren, maar Morant deed er alles aan om te winnen en is heel dit seizoen indrukwekkend. De Grizzlies staan niet voor niets 3e in het Westen. Je weet het nooit, maar dat zou waarschijnlijk niet zo zijn geweest als ze Ja Morant niet hadden gedraft. Het nieuwe Memphis is een ploeg om te vrezen dit seizoen.

Coverfoto: Brad Penner/USA TODAY Sports

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen