NFL 5-on-5: De play-offs gaan beginnen

NFC Championship - San Francisco 49ers v Seattle Seahawks
Welk team is in jouw ogen de favoriet in de NFC en zie jij daarom de Super Bowl halen?
SB: De NFC ligt wat meer open. Voor mij staan er drie nominaties op de lijst: de Panthers, Cardinals en Seahawks. En dan ga ik voor de Seahawks. Die weten namelijk wat het spelen van een post-season inhoud en wat er allemaal bij komt kijken. En die ervaring kan wel eens de doorslag gaan geven. Maar als je me vraagt wie ik het het meeste gun, dan zeg ik Carolina. Zo’n seizoen mag van mij beloont worden met een plek in de Super Bowl op 7 februari. Panthers versus Broncos? Bring it on!
CvD: Na afgelopen weekend begin ik toch te twijfelen tussen de Cardinals en de Seahawks. Ik hou het toch op de Cardinals. Ik zie Seattle niet drie keer op rij winnen in een zware uitwedstrijd. Daarnaast denk ik dat Arizona onbewust met de rem er op speelde zondag om fit te blijven voor de play-offs. Carson Palmer gaat daarom zijn ploeg naar de Super Bowl leiden.
MG: De NFC zorgt, opnieuw, voor de sterkste Conference in de NFL. Op papier zijn dit play-off games om van te smullen met de Seahawks die eindelijk hun hoogste versnelling lijken terug te vinden (wat een overwinning tegen de Cardinals vorig weekend!), de net-niet-ongeslagen Panthers met een ‘smoking hot’ Cam Newton, de (verrassend?) sterke Arizona Cardinals, die op het eerste zicht in niets uitblinken (ze hebben geen excentriekelingen of spelers die elk jaar in de top 5 op hun positie staan in draftlijstjes), maar toch over de hele lijn prachtig presteren, met de nodige depth in het roster. Ook de Packers, die elk jaar in ieders lijstje met kanshebbers hoog genoteerd staan. Toch zijn er wat bedenkingen te maken: de Seahawks leggen hun volledige play-off road to Super Bowl L buitenshuis af, terwijl hun sterkte toch vooral ligt in de thuiswedstrijden. Daarbovenop lijken de Packers het volledig te laten afweten na een sterke start (6-0). Ik denk dat het uiteindelijk de Cardinals worden. Ze zijn heet meest consistent geweest, maar ze zullen wel voorbij de Panthers moeten raken, in Charlotte… Ik denk ook dat de Cardinals de algemene sympathie hebben en ik gun het hen dan ook van harte!
TK: Seattle gaat de Super Bowl halen. De defense is al jaren een van de beste in de NFL. En de aanval loopt de laatste weken als een TGV. Houden ze dit vol, want daar valt of staat alles mee, dan kunnen ze iedereen verslaan. Zelfs ‘on the road’. Bedenk daarbij dat de running game in de play-offs Marshawn Lynch heet en dus zal de aanval nog sterker worden dan ze de laatste weken al waren. Seattle voor de derde keer op rij.
SV: Tot de laatste week van het seizoen waren de Cardinals in mijn ogen de titelkandidaat voor de NFC. Maar het bloedbad dat de Seahawks daar hebben aangericht heeft de Panthers net iets hoger op het lijstje gezet. Achteraf riep Bruce Arians dat ze nooit van plan waren de wedstrijd te gaan winnen. Lekker excuus vriend, ik geloof dat je het na de eerste helft het wel gezien had, en daarom wat anders ging proberen. De Legion of Boom is precies op tijd in vorm en zie ik dan ook weer ver komen dit jaar. Echter gaat Cam Newton voor de Super Bowl, en niets houdt hem tegen. Openlijk balen van een verlies bij 14-0 zegt iets over de honger die de Panthers momenteel hebben. Die honger gaat ze de NFC titel brengen. En misschien wel meer.

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen