NFL 5-on-5: De play-offs gaan beginnen

Divisional Playoffs - San Francisco 49ers v Carolina Panthers
Het reguliere seizoen zit er op. Wie moet de MVP-award winnen?
Sander Baarsma (SB): Voor mij er er maar één kandidaat mogelijk en dat is pretty boy Cam Newton. De man met die fantastische Prodent-smile. Hij is minder mannetje geworden en meer NFL-professional en dat is terug te zien in zijn spel. Dit is dè quarterback in de league. Atletisch, goede arm, dito awareness. En hij heeft met zijn Panthers een fantastisch seizoen gedraaid. Niemand anders dan hij verdient de MVP-award meer dan hij. Cam for president.
Chris van Dijk (CvD): Cam Newton gaat dit winnen als beste speler van het beste team. Terecht is dit niet. Wat Carson Palmer in Arizona deed was van groter belang voor zijn team. Een indrukwekkende comeback, door na zo’n knieblessure nieuwe persoonlijke records aan passing yards en touchdowns neer te zetten. De nederlaag tegen de Seahawks van vorige week, ook al was het een potje zonder belang, zorgt er voor dat Cam echter zeker de MVP-trofee zal krijgen.
Matthias Galle (MG): Aangezien die zeer vaak naar een QB gaat: Cam Newton. Als je een ploeg als de Panthers zo lang ongeslagen houdt met een weinig tot de verbeelding sprekende (voor mij alvast) offense, dan verdien je dat ook gewoon.
Toine Kremer (TK): J.J. Watt. Weet dat Cam Newton de Panthers op geniale wijze naar de play-offs en #1 seed heeft gebracht. Maar in Houston hebben Watt en de rest van de defense toch wel sensationeel de division naar zich toe getrokken. En J.J. is al jaren op eenzame hoogte als het om defensieve statistieken gaat. Mijn MVP is J.J. Watt
Sebastiaan Vlamings (SV): Er is een aantal logische kandidaten: Carson Palmer, Cam Newton, Tom Brady, Russel Wilson. De standaard QB’s van de winnende teams. Als onder de QB’s iemand de prijs het meest verdient, is het in mijn ogen Cam Newton. Ondanks zijn af en toe ietwat overdreven houding storen fans en teamgenoten zich niet aan hem. En terecht. Want hij wil gewoon de beste zijn en geniet van elk moment. Als je het met je team presteert om zo lang ongeslagen te blijven, terwijl je persoonlijk ook nog eens records aan het breken bent. Dan zou daar best een MVP award voor gegeven kunnen worden. Echter is er slechts één persoon die wederom iedereen overstijgt in talent, cijfers, toewijding en als dragende kracht en inspiratiebron voor zijn gehele team. En dat is J.J. Watt. De enige reden dat de Texans staan waar ze staan is J.J. Watt. Geen enkel team is zó afhankelijk van één speler anders dan de Quarterback. Het effect van zijn harde werk dreunt door in het hele team en heeft er voor gezorgd dat Houston er nog bij is tijdens de playoffs. Chapeau. In mijn ogen de enige juiste MVP.

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen