NFL 5-on-5: De play-offs gaan beginnen

Denver Broncos v Cincinnati Bengals
Welk team gaat komende weken de AFC winnen en waarom denk je dat?
SB: Ik acht de Denver Broncos een zeer goede kans maken om er vandoor te gaan met het winnen van de AFC. Van de Pats ben ik de laatste wedstrijden niet meer onder de indruk en ik denk dat ze een wedstrijd tegen de Bengals of Steelers niet overleven. De Broncos maken samen met de Chiefs de meeste indruk op me, maar de weegschaal weegt voor mij door richting de Broncos. Die hebben een sterk team met karakter. Super Bowl kandidaat nummer één aan AFC-zijde.
CvD: De Patriots zijn in mijn ogen toch de favoriet, ondanks de mindere serie aan het eind. Het lijkt er op dat ze volgende week wel weer wat spelers terug krijgen, waardoor de ploeg sterk genoeg moet zijn om twee wedstrijden te winnen, zeker omdat de rest van het veld in de AFC vol vraagtekens zit. Denver is de enige echte concurrent, ondanks het slechte seizoen van Manning. De sterke verdediging en het thuisvoordeel in de sneeuw op grote hoogte kan een doorslaggevende factor zijn in de play-offs.
MG: Het zou me sterk verwonderen, mochten de Patriots het niet halen. Ze lieten naar het einde van het regular season toe wel wat steken vallen en verloren home field advantage aan de Denver Broncos, maar normaal gezien mag hen dat niet beletten hun titel te verdedigen in februari. Brady lijkt wel 18 in plaats van 38 en ondanks het wegvallen van bepaalde belangrijke pionnen dit seizoen, bleef hij toch punten op het scorebord zetten. Het is close met de Broncos, die het ondanks een onbestaande Peyton Manning toch heel goed gedaan hebben. Vooral Denver’s defense haalt een heel hoog niveau. Toch zal het vernuft van het gouden trio in Foxborough (Belichick, Brady, Gronkowski) het halen.
TK: Denver Broncos. Het thuisvoordeel, de ijzersterke verdediging en wie weet Peyton… Het zou een mooi verhaal zijn en is absoluut mogelijk. Natuurlijk kunnen we de New England Patriots NOOIT onderschatten. En met wat jongens in de aanval die wellicht terug komen zullen ze absoluut meedoen. Maar uiteindelijk ga ik voor Denver.
SV: Ik hoop op de Steelers. Als ze hun Defense op orde kunnen krijgen zit het er misschien nog wel in ook. Maar in een Super Bowl wil je spektakel zien, en dat is iets waar Big Ben en Mike Tomlin garant voor staan. Een heerlijke gutsy Offense en een harde Defense. Laten we hopen dat ze het redden. Team to beat echter in de AFC zijn in mijn ogen de Patriots. Als er niks geks gebeurt en de ballen niet te hard worden opgeblazen zie ik Brady en zijn mannen deze dan ook wel winnen.

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen