NFL 5-on-5: De play-offs gaan beginnen

Chuck Pagano
Black Monday zit er op. Veel teams die de play-offs hebben gemist hebben mensen uit de staf ontslagen, maar niet iedereen kiest voor een nieuwe koers. Van welke ploeg heeft de beslissing je het meest verrast?
SB: Ten eerste wil ik zeggen dat ik blij ben dat de Colts Pagano binnenboord houden. Het was een teleurstellend seizoen met een 8-8 record, maar de Colts waren niet op volle kracht. Pagano doet al jaren goede dingen in Indiana en gelukkig wordt hij niet op één minder seizoen afgerekend. Dat gezegd hebbende vind ik het verrassend te noemen dat de Tampa Bay Buccaneers besloten hebben om Lovie Smith er na twee seizoenen uit te gooien. De Bucs zijn een team in opbouw en deden het met Winston als QB aan het roer met een 6-10 record helemaal zo slecht nog niet. Smith had nog wel even de tijd mogen krijgen, maar blijkbaar denken ze in de kantoren van de Bucs dat het sneller, beter kan.
CvD: Het verrassende niet-ontslag is dat van Mike McCoy in San Diego, want die club heeft opnieuw een dramatisch seizoen. En dat voor de club die Marty Schottenheimer ooit ontsloeg na een 14-2 seizoen. Het verrassende ontslag is dat van Lovie Smith bij Tampa Bay. De Bucs deden het dit seizoen toch niet slecht met een rookie-quarterback. Volgens de geruchten is Smith ook nog eens over de telefoon ontslagen in plaats in een persoonlijk gesprek. Een vreemd verhaal, wat ook bij de spelers niet goed gevallen is. Het is het team om op te letten volgend seizoen.
MG: De Colts die Chuck Pagano niet alleen aan boord hielden, maar hem ook nog eens een langdurig contract aanboden! De Colts stonden in vrijwel alle lijstjes in de Super Bowl dit seizoen, maar ze haalden niet eens de play-offs… De blessures van vooral Andrew Luck hebben hier natuurlijk veel mee te maken, maar toch is het vreemd dat de coach hiervoor beloond wordt met een nieuw contract!
TK: De beslissing van San Diego denk ik. Want wel een half dozijn coaches ontslaan maar de eindverantwoordelijke mag blijven. Zonder alle details te kennen is dat mijns inziens redelijk opmerkelijk.
SV: Eigenlijk zijn er vrij weinig verrassende keuzes gemaakt. Dat Chuck Pagano een 4-jarig contract heeft mogen bijtekenen bij de Colts is niet volledig in lijn met het afgelopen seizoen. Maar gezien het blessureleed dat daar geleden is kan Chuck niet afgerekend worden op afgelopen jaar. Wat ik wel onbegrijpelijk vind, is dat Chip Kelly al daags na zijn ontslag bij de Eagles een baan aangeboden krijgt. Op Black Monday nota bene. Zijn manier van coachen is misschien aantrekkelijk in de NCAA, maar te eenduidig om verrassend te blijven in de NFL. Zolang hij dat niet beseft, gaat geen enkel team profijt hebben van zijn visie.

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen