FOX Sports ook dit seizoen dé plek voor college football-fans

Joe Robbins/Getty Images
Het is weer zover! Het nieuwe college football-seizoen gaat vannacht van start met het Camping World Kickoff-duel tussen de Florida Gators en de Miami Hurricanes. Ook dit seizoen is FOX Sports weer dé plek voor alle college football-fans om in Nederland wat mee te krijgen van het seizoen. Wat is er dit seizoen allemaal te zien en te doen bij FOX?


AANBOD CFB 2019-20


Vorig jaar zond FOX Sports voor de Nederlandse college football-liefhebbers natuurlijk al aardig wat wedstrijden uit. Dit seizoen doen onze vrienden bij FOX er nog een schepje bovenop! Vanaf vandaag zal er op elke zaterdag zoveel te zien zijn dat liefhebbers vanaf 15:00 uur ’s middags al voor de tv kunnen gaan zitten.
 

 

  • Elke zaterdag om 15:00 College Gameday
  • Drie live-duels per weekend
  • Elke zondag om 9:00 uur College Football Final

COLLEGE GAMEDAY

Vanaf vandaag kunnen Nederlandse college football-fans namelijk via FOX Sports het beroemde College Gameday kijken. De formule van één van de bestbekeken sportprogramma’s in de VS is simpel: een vaste crew van ESPN-persoonlijkheden bezoekt elk weekend een andere Amerikaanse universiteit om het Football-programma van die zaterdag door te nemen. Omringd door honderden fans bespreken Desmond Howard, Rece Davis, Lee Corso, Kirk Herbstreit, David Pollack, Tom Rinaldi, Maria Taylor en Chris ‘The Bear’ Fallica alle ins-and-outs van de afgelopen en aankomende week in college football.
Analyse, bijzondere achtergrondverhalen en voorspellingen worden afgewisseld met shots van hilarische spandoeken en borden, gemaakt door de studenten. Elk weekend bezoekt een special guest de set, meestal iemand vanuit een andere sport of een bekende buiten de sportwereld.
Dit jaar opent de Gameday-crew het seizoen overigens in het Magic Kingdom van Disney World in Florida, ter voorbereiding op de wedstrijd tussen de University of Florida en University of Miami.

De front-crew van College Gameday in 2018, met v.l.n.r. Desmond Howard, Rece Davis, Lee Corso en Kirk Herbstreit (foto: Greg Bartram-USA TODAY Sports)

WEDSTRIJDEN

Daarnaast zullen er, net zoals vorig seizoen, weer wedstrijden live te zien zijn op FOX Sports. Goed nieuws: het aantal wordt omhooggeschroefd. Elke zaterdag zullen er nu maar liefst twee of drie wedstrijden live uitgezonden worden. Het gaat hierbij natuurlijk vooral om de grote (Division I) universiteiten en het programma is natuurlijk afhankelijk van wat er in Amerika wordt uitgezonden.
Dit weekend opent op FOX met het duel tussen de Miami Hurricanes en de Florida Gators (1:00 uur). Volgend weekend staat het prime time-duel tussen de Oregon Ducks en de Auburn Tigers (1:30 uur) op het programma.

COLLEGE FOOTBALL FINAL BIJ FOX SPORTS

Ook de College Football Final is dit jaar nieuw bij FOX Sports. Elke zondagochtend om 9:00 uur kunnen fans die de zaterdagwedstrijden gemist hebben, of de die-hards die alle hoogtepunten nóg een keer willen zien, rustig de samenvattingen bekijken. Zo mis je dus niks en kun je ook nog eens prettig wakker worden. Dat allemaal dit jaar bij onze vrienden van FOX Sports!

Topfoto: Joe Robbins/Getty Images
Coverfoto: Greg Bartram/USA TODAY Sports

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen