College football seizoen nadert climax

SEC Championship - Alabama v Missouri
Dit weekend worden de eerste prijzen verdeeld in de NCAA. De conference championship games staan namelijk op het programma. In deze wedstrijden wordt uitgemaakt wie de sterkste teams zijn in de verschillende conferences. Ook kunnen deze partijen grote play-off implicaties hebben. Sport Amerika presenteert een overzicht van de wedstrijden in de power five conferences:
PAC-12
Om de PAC-12 titel werd gisterenavond al gestreden. Deze prijs bleek een simpele prooi voor Washington(4) dat Colorado(8) met 41-10 opzij zette. Washington lijkt hiermee genoeg gedaan te hebben om deel te mogen nemen aan de play-offs.

SEC
De SEC-finale gaat voor het tweede jaar op rij en voor de 15e keer in totaal tussen Alabama(1) en Florida(15). Alabama is de torenhoge favoriet om in januari de CFB-finale te winnen en dus zijn zij ook favoriet in deze wedstrijd. Alabama zit momenteel op een 24-winstreak en de verwachting is niet dat daar vanavond een einde aan komt.

ACC
De finale van de dit jaar bijzonder boeiende ACC gaat tussen Clemson(3) en Virginia Tech(23). Hoewel Clemson zich het hele jaar in de top van alle rankings heeft weten te handhaven, is het geen makkelijk jaar geweest. De nederlaag tegen Pittsburgh hakte er stevig in en ook in andere wedstrijden was het vaak billenknijpen. Met een zege op Virginia Tech zal het allemaal niet voor niets geweest zijn, aangezien Clemson op die manier vrijwel zeker aan de play-offs deel mag nemen.
Big Ten
De Big Ten titelstrijd gaat ietwat onverwachts tussen Wisconsin(6) en Penn State(7). Hiermee is de rare situatie ontstaan dat Ohio State(2) er wellicht voordeel aan heeft dat zij deze finale niet bereikt hebben. Een grote zege van Wisconsin zou wellicht de deur op een kier zetten voor play-off deelname. Zeker wanneer Alabama of Clemson hun titelstrijd verliezen.


Big 12
De Big 12 championship game is de enige power five conference finale waarin de twee hoogst geplaatste teams van de conference het tegen elkaar opnemen en niet de winnaar van de ene divisie tegen de winnaar van de andere divisie. Dit heeft ertoe geleid dat dit jaar Oklahoma(9) en Oklahoma State(10) tegenover elkaar staan. Hoewel deze wedstrijd geen play-off implicaties heeft, belooft dit een knaller te worden. Oklahoma zit momenteel op een achtvoudige winstreak en Oklahoma State op een zevenvoudige winstreak.
Foto: Getty Images (archief)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen