Gronk waarschijnlijk rest van seizoen uitgeschakeld

Cleveland Browns v New England Patriots
De titelkansen van de New England Patriots hebben een flinke klap gekregen. Rob Gronkowski komt de rest van het seizoen waarschijnlijk niet meer in actie. De tight end wordt vandaag aan zijn rug geopereerd. Pas na de ingreep wordt duidelijk hoe lang de revalidatie gaat duren, maar de Patriots verwachten niet dat Gronk dit seizoen nog terug zal komen.
De blessure lijkt veroorzaakt te zijn door een hit van Earl Thomas in de wedstrijd tegen de Seattle Seahawks. De sterspeler miste vervolgens een week later de wedstrijd tegen de Cleveland Browns om afgelopen zondag terug te komen tegen de Jets. In deze wedstrijd speelde hij slechts zeven snaps, om vervolgens met rugklachten naar de kant te gaan.
Injured reserve
Nu blijkt dat Gronkowski voor de derde keer aan zijn rug geopereerd zal moeten worden. Vorige keren was hij enkele maanden uitgeschakeld, waardoor het niet realistisch is om te verwachten dat hij dit seizoen wel op tijd zal revalideren voor de play-offs. Bovendien is quarterback Jacoby Brissett woensdag op de lijst gezet met spelers die mogelijk nog terug kunnen komen tijdens het seizoen, en aangezien elke club hier maar een speler op mag zetten, is de kans aanzienlijk dat Gronkowski naar de Injured Reserve lijst gaat en dat betekent automatisch einde seizoen.
Buffalo Bills v New England Patriots
Het is afwachten hoe de Patriots het verlies van hun tight end op gaan vangen. De verwachting is dat de aanval er anders uit zal gaan zien. De Patriots speelden vaak met twee tight ends, maar aangezien de Pats in oktober derde tight end A.J. Derby via een trade naar Denver hebben gestuurd is er weinig kwaliteit over op de depth chart. Het lijkt meer voor de hand te liggen dat Tom Brady zijn receivers meer zal zoeken en dat de ground game belangrijker gaat worden. Bill Belichick mag zondag laten zien wat hij bedacht heeft om het verlies van Gronkowski op te vangen, dan komen de L.A. Rams naar Foxborough.
Foto’s: Getty Images

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen