UCONN kampioen na verslaan San Diego State

De UCONN Huskies zijn voor het eerst sinds 2014 weer kampioen in college basketbal. Na een fantastische run in March Madness versloegen de Huskies een andere verrassing, San Diego State, met overtuiging: 59-76

UCONN had Gonzaga en Miami al met overtuiging naar huis gestuurd in de Elite 8 en Finale 4 en was als grote favoriet aangewezen voor de finale tegen San Diego State, dat Creighton en Florida Atlantic had verslagen. Vanaf het begin was het duidelijk dat San Diego State het lastig zou krijgen met de aanvallende kracht van UCONN. De Huskies stonden richting het einde van de eerste helft met 18 punten voor, een gat dat San Diego State voor rust nog wat kon verkleinen: 24-36.

In de tweede helft bleef UCONN een tijdje domineren en een grote voorsprong houden. Met tien minuten te gaan was daar echter plotseling een run van San Diego State. Met nog vijf minuten te gaan was het gat zelfs minder dan zes punten en leek het weer een wedstrijd te worden. De laatste vijf minuten van de wedstrijd waren echter overtuigend voor UCONN. De Huskies wonnen dankzij een late run met 59-76 en veroverde zo de titel.

Bij UCONN blonken Tristen Newton (19 punten, 10 rebounds), Adama Sanogo (17 punten, 10 rebounds) en Jordan Hawkins (16 punten) uit. Bij San Diego Staten waren het Keshad Johnson (14 punten), Darrion Trammell en Lamont Butler (13 punten) die een prima wedstrijd speelden. Het was niet genoeg om de Huskies bij te kunnen houden.

Foto: David J. Phillip/Associated Press

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

1 REACTIE

  1. De halve finale die San Diego won was geweldig. Een regelrechte buzzer beater. Toen waren ze eigenlijk al minder dan de tegenstander, en dan is het toch jammer dat de finale wat tegenvalt.

    Wat schieten die gasten trouwens al op jonge leeftijd makkelijk 3 punters! Ik snap er niets van en heb het zelf nooit gekund.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen