San Diego State en UCONN naar finale March Madness

San Diego State en UCONN hebben zich weten te plaatsen voor de finale van March Madness en dus een kans op het kampioenschap van 2023. San Diego State had het lastig met Florida Atlantic, terwijl UCONN dominant won van Miami.

FLORIDA ATLANTIC – SAN DIEGO STATE: 71-72

Het meest spectaculaire duel van de Final Four ging tussen de twee verrassingen van dit toernooi: Florida Atlantic en San Diego State. Florida Atlantic was als Cinderella van dit toernooi de underdog in deze wedstrijd, maar maakte het San Diego State zeker in de eerste helft enorm lastig. Florida Atlantic sloot namelijk met een 40-33 voorsprong de eerste helft af. In de tweede helft bleek deze voorsprong echter snel te verdwijnen, waarna San Diego State dankzij een game-winner met 71-72 won.

Bij San Diego State was Matt Bradley met 21 punten en 6 rebounds de topscorer, terwijl ook Jaedon LeDee met 12 punten en 6 rebounds meer dan tien punten scoorde. Bij Florida Atlantic was het Alijah Martin die met 26 punten en 7 rebounds uitblonk. Ook Nick Boyd (12 punten) scoorde meer dan tien punten, maar het was niet genoeg.

MIAMI – UCONN: 59-72

Het team dat met afstand de beste vorm heeft getoond tijdens het toernooi is UCONN. De Huskies konden deze vorm doortrekken richting het derde weekend van March Madness, met een overtuigende zege op Miami. Miami zelf had onder meer Houston en Texas al verslagen, maar UCONN bleek te veel te zijn. Dit was eigenlijk vooral dankzij een matige eerste helft, waarin UCONN met 24-37 won. In de tweede helft kon Miami dit gat niet goedmaken en eindigde het uiteindelijk in 59-72 in het voordeel van UCONN.

Bij UCONN was het Adama Sanogo die met 21 punten en 10 rebounds de uitblinker was van de wedstrijd. Ook Jordan Hawkins speelde een prima wedstrijd met 13 punten. Bij Miami was het Isaiah Wong die met 15 punten de topscorer was, terwijl Jordan Miller 11 punten en 10 rebounds noteerde.

FOTO: SPORTS SERIOUSLY | USA TODAY

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen