QB battle voor Heisman: strijd tussen Bryce Young en CJ Stroud laait op

Afgelopen weekend lijkt er, tijdens een knotsgek weekend in college football, wat meer duidelijk te zijn geworden over de strijd om de Heisman Trophy. Kenneth Walker III kende geen goeie wedstrijd, terwijl Ohio State met QB C.J. Stroud Michigan State compleet van de mat veegde. Ondertussen speelde ook Alabama QB Bryce Young een fantastische wedstrijd.

C.J. STROUD DOMINEERT MET OHIO STATE

Van tevoren was het duel tussen Ohio State en Michigan State, twee teams die in de top tien staan en strijden om de playoffs, een duel waar naar uitgekeken werd. Het bleek niet zo heel lang spannend te zijn. Ohio State schoof Michigan State met speels gemak aan de kant: 7-56. De running game deed zijn werk, de drie top receivers van de Buckeyes eindigde allemaal boven de 100 receiving yards en verzamelde vijf touchdowns. Vijf touchdowns die allemaal werden gegooid door C.J. Stroud, voor het eerst dit seizoen een starter.

Stroud ging 32-35 voor 432 yards en 6 touchdowns. Een ongekende prestaties, ondanks dat het aanwezige offensieve talent natuurlijk wel helpt. Deze statistieken zijn, ongeacht het aanwezige talent, enorm knap. Zeker voor een QB die (na Oregon) pas zijn tweede ranked matchup speelt. Geniet vooral even van de eerste pass hieronder, die perfect moet zijn om überhaupt te slagen.

Met deze prestaties doet zowel Ohio State als C.J. Stroud fantastische zaken. Ohio State staat, mocht het winnen van Michigan komend weekend, waarschijnlijk wel in de playoffs. Stroud is op zijn beurt voor de Heisman Trophy nu in een tweestrijd met een andere QB die voor het eerst dit seizoen als starter college football speelt.

BRYCE YOUNG LEIDT ALABAMA NAAR ZEGE VS ARKANSAS

Die andere QB is Bryce Young, die gedurende het seizoen eigenlijk amper tot niet op een fout te betrappen is. Afgelopen weekend vs #21 Arkansas was het wederom genieten geblazen. Young ging 31-40 voor 559 yards en vijf touchdowns. Ja, dat lees je goed. Er is geen pass die Bryce Young op deze leeftijd niet kan maken, iets wat gewoon puur op talent gebaseerd is. Diepe ballen, passes on the move, het maakt allemaal niet uit. Young kan het allemaal.

Hoogtepunt van zijn wedstrijd was deze diepe ball op Jameson Williams. Met deze touchdown laat hij zijn armtalent, ball placement en precisie zien. Voor iemand die dit jaar voor het eerst als starter zijn minuten in college maakt is Young al extreem compleet en zelfverzekerd. Niet zo gek, gezien het aanwezige talent en de statistieken die hij momenteel noteert.

Alabama zal in de SEC Champioship Game tegen #1 Georgia gaan spelen, misschien wel de echte vuurdoop voor Bryce Young. Een goede prestaties tegen dat team en Alabama staat in de playoffs. Dit gegeven zou het mogelijk kunnen maken dat CJ Stroud en Bryce Young in de playoffs tegen elkaar gaan spelen. Het zou voor elke college football-fan en scout van een NFL-team een droom zijn.

FOTO: JOSEPH MAIORANA/USA TODAY SPORTS

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen