Boilermakers in vorm: Purdue maakt indruk tijdens Hall of Fame Tip-Off Tournament

Zoals elk seizoen stond ook afgelopen weekend weer het Cheez-It basketball Hall of Fame Tip-Off toernooi op het programma, vergelijkbaar met de Champions Classic van een week geleden. Dit seizoen deden vier ranked teams mee: #5 Villanova, #6 Purdue, #17 Tennessee en #18 North Carolina. Purdue maakte het meeste indruk en won als enige twee keer.

Purdue brengt dit seizoen enorm veel ervaring terug, en het is te merken ook. Het begon allemaal met het duel vs North Carolina, dat met 93-84 gewonnen werd. Mede dankzij deze nederlaag is North Carolina nu niet meer ranked. Bij Purdue zijn er drie uitblinkers: SG/SF Sasha Stefanovic, PF Trevion Williams en G Jaden Ivey. Vooral de laatstgenoemde maakt enorm veel indruk en is een toekomstige top 10 pick in de NBA Draft. De combinatie van zijn atletisch vermogen en snelheid maken hem een enorm gevaar in transition, zoals hieronder binnen 20 seconden duidelijk wordt.

Ivey scoorde vs North Carolina 22 punten, greep 10 rebounds en gaf 6 assists. Dat laatste doet hij meestal met flair en precisie, iets wat hem zeker in de pick en roll enorm gevaarlijk maakt. Dit liet hij vooral zien tegen #5 Villanova, een duel dat Purdue met 74-80 won na een fantastische wedstrijd. Ivey scoorde 10 punten, greep 7 rebounds gaf 7 assists.

Ivey was beslissend door in de slotfase de bal in de handen te nemen en eigenhandig het duel op slot te gooien. Dankzij deze twee zeges en het fantastische spel van Ivey, Stefanovic (vooral een shooter) en Williams (traditionele power forward met fantastische post offense) staat Purdue nu #3 in de AP Poll. Samen met Gonzaga, UCLA, Duke, Villanova en Kansas behoren ze momenteel tot de beste universiteiten van het land.

VILLANOVA EN TENNESSEE PRIMA, WERK AAN DE WINKEL VOOR NORTH CAROLINA

Wat de ander teams betreft: Villanova zakt dankzij de nederlaag tegen Purdue naar #7. Ze blijven wel een grote kanshebber om in maart het toernooi te winnen. Tennessee, dat verloor van Villanova en won van North Carolina, is nu #15 en heeft genoeg talent in huis om het toernooi met speels gemak te halen. De vraag is of zij Alabama en Kentucky in de SEC daadwerkelijk kunnen uitdagen. Zeker Freshman point guard Kennedy Chandler, de beste point guard in de 2022 NBA Draft, maakt indruk met zijn passing en finishing.

Het meeste werk is er voor North Carolina, dat verloor van Purdue en Tennesse. Geen schande. Zeker verdedigend gezien is er wel werk aan de winkel voor de Tar Heels. Zeker als ze Florida State en Duke in de ACC willen uitdagen.

Foto: Getty Images

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen