Prospect Watch: Ohio State WR’s Harrison en Egbuka

De afgelopen seizoenen hebben we tijdens de NFL Draft veel receivers in de eerste of tweede ronde gekozen zien worden. Tijdens de 2024 NFL Draft gaat dit niet anders zijn en maakt de positiegroep zelf een grote kans om in de top vijf al gekozen te worden.

De afgelopen jaren zijn er al tal van goede receivers vanuit Ohio State naar de NFL gegaan. Denk aan Garrett Wilson, die nu de #1 receiver is van de New York Jets, of Chris Olave, die nu de #1 receiver van de New Orleans Saints is. Ook Jaxon Smith-Njigba (Seahawks), Michael Thomas (Saints) en Terry McLaurin (Commanders) zijn de laatste jaren gedraft en maken nu naam in de NFL. De komende draft gaan daar twee receivers bijkomen.

MARVIN HARRISON JR

Te beginnen met de receiver die elk team tijdens de eerste vijf picks van de 2024 NFL Draft op het oog zal hebben: Marvin Harrison Jr. Vorig jaar speelde Harrison dertien duels en ving hij 77 ballen voor 1263 yds (16.4 yds average) en veertien touchdowns. Toen was C.J. Stroud, nu QB van de Houston Texans, zijn QB. Dit jaar is zijn QB op papier wel van een wat minder hoog niveau: Kyle McCord. In de eerste wedstrijd van het seizoen, vs Indiana, ving Harrison maar twee ballen voor 18 yds. Het was duidelijk dat Harrison nog tijd nodig had om ingespeeld te raken op McCord. Dit bleek echter na dat eerste moeizame duel al gebeurd te zijn.

De twee duels daarna was Harrison namelijk weer de oude. Ja, het was tegen mindere tegenstanders (Youngstown State en Western Kentucky), maar het was vanaf de eerste snap duidelijk dat er meer vertrouwen was tussen Harrison en McCord dan tijdens het eerste duel. Tegen Youngstown State ving Harrison zeven ballen voor 160 yds en een touchdown.

HARRISON IN VORM

Tegen Western Kentucky werd het niet minder. Harrison ving vijf ballen voor 126 yds en een touchdown en liet vooral zijn elite speed zien voor een spelers die in de NFL op het oog een outside receiver gaat zijn die zowel naar binnen kan komen als diep kan gaan en contested catches kan winnen. Kortom: op de wendbaarheid van een slot receiver na heeft Harrison eigenlijk alles.

De vraag is niet of Harrison na dit seizoen de draft in zal gaan, maar op welke plek hij gekozen gaat worden. Het verloop van het huidige seizoen zal daar wel wat, maar niet veel impact op hebben. Harrison heeft al laten zien wat hij kan en zal gedurende het seizoen 2023-24 dit wederom gaan laten zien. Caleb Williams lijkt bijna een lock te zijn voor de #1 pick in 2024, maar vanaf #2 maakt Harrison al kans om gekozen te worden.

EGBUKA

Toch is Harrison, zoals de traditie de afgelopen jaren wel heeft aangetoond, niet de enige gode receiver van de Buckeyes die de draft in zal gaan. De #2 optie van Ohio State is ook behoorlijk goed en maakt kans om de lottery te halen in de 2024 NFL Draft: Emeka Egbuka. Egbuka noteerde vorig jaar in 13 duels 74 catches voor 1151 yds (15.6 average yds) en tien touchdowns. Ook dit seizoen is Egbuka solide begonnen.

Net zoals de hele offense had ook Egbuka het lastig tegen Indiana (3 catches voor 16 yds), maar werd hij wakker tegen Youngstowns State en Western Kentucky. Tegen Youngstown State noteerde Egbuka vijf catches voor 94 yds en een touchdown, terwijl hij tegen Western Kentucky goed zou zijn voor vier catches, 57 yds en twee touchdowns.

STERKE WR CLASS 2024

Egbuka gaat de top tien waarschijnlijk niet halen en heeft achter Harrison Jr veel concurrentie. Ook Malik Nabers (LSU WR), Keon Coleman (Florida State WR), Rome Odunze (Washington WR) en Xavier Worthy (Texas WR) zijn goed aan het seizoen begonnen en maken allemaal kans om in de eerste ronde van de draft gekozen te worden. Zeker Nabers maakte vs Mississippi State al indruk door dertien catches, 239 yds en twee TD’s te noteren.

Met daarachter nog onder meer Johnny Wilson (Florida State), Troy Franklin (Oregon) en Adonai Mitchell (Texas) gaan de NFL-teams ook in 2024 weer genoeg receivers kunnen kiezen tijdens de eerste en tweede ronde.

Foto: Joseph Scheller / The Columbus Dispatch

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen