National Championship Game 2024: Michigan dominant naar titel

De #1 Michigan Wolverines hebben tijdens de College Football National Championship Game van 2024 niks heel gelaten van de #2 Washington Huskies. Michigan won het duel met 13-34 en besliste het duel in het vierde kwart.

EERSTE HELFT

Michigan en Washington hadden de National Championship Game gehaald door Alabama en Texas respectievelijk te verslaan en gingen in de nacht van maandag op dinsdag op voor hun eerste nationale titel sinds de playoffs zijn ingevoerd. Michigan schoot in het eerste kwart uit de startblokken en scoorde twee touchdowns om een 14-3 voorsprong te nemen. Donovan Edwards scoorde allebei de touchdowns, waarvan de tweede een touchdown van 46 yards was. In de tweede helft werd het dankzij een field goal al snel 17-3 en had Michigan de control over het duel stevig in handen. Met een touchdown vlak voor rust sloeg Washington echter voor het eerst echt toe. QB Michael Penix Jr gooide een touchdown naar Jalen McMillan om de stand met rust op 10-17 zou komen.

TWEEDE HELFT

In de tweede helft gebeurde er niet heel veel en zouden beide teams tot een field goal komen, waardoor we met een 13-20 voorsprong voor Michigan aan het vierde kwart begonnen. In dit vierde kwart besloot Michigan het duel helemaal te beslissen. Met twee touchdowns van de andere running back, Blake Corum, stond het ineens 13-34 en was het duel beslist.

Michigan zou 140 yards meer dan Washington en verzamelde 303 yards over de grond. Corum noteerde 134 yards en twee touchdowns, terwijl Edwards 104 yards en twee touchdowns noteerde. Washington had totaal geen antwoord op de run game van Michigan. QB J.J. McCarthy hoefde maar 18 keer te gooien en ging 10-18 voor 140 yards. Bij Washington liep de passing offense totaal niet. Penix ging 27-51 voor 255 yards, een touchdown en twee interceptions. Romeo Odunze ging voor vijf catches en 87 yards.