Michigan verslaat Ohio State dankzij onstuitbare Haskins en Hutchinson

Afgelopen weekend was het dan eindelijk weer eens zover voor Michigan. In ‘The Game’, de belangrijkste sinds jaren, wonnen de Wolverines voor het eerst sinds acht rechtstreekse duels van Ohio State. Daardoor staat Michigan nu met een voet in de playoffs.

MICHIGAN BEWIJST ZICHZELF EEN DIENST TIJDENS OPENINGSFASE

De ploeg van Jim Harbaugh kon de wedstrijd winnen omdat de start van de Wolverines uitstekend was. Michigan kwam meteen op een 7-0 voorsprong en gaf deze voorsprong gedurende de wedstrijd niet meer uit handen. Vanaf de 7-0 voorsprong kon Michigan het spel spelen waar hun ploeg voor gemaakt is: fysiek, defense en de run game. Met zo af en toe een splijtende pass van QB Cade McNamara. Het bleek, zoals al zo vaak dit seizoen, de winnende formule te zijn. Dit was vooral te danken aan รฉรฉn man: Hassan Haskins.

HASSAN HASKINS LOOPT OVER OHIO STATE HEEN

De RB van Michigan kent, samen met Blake Corum, een uitstekend seizoen als leider van de run game van de Wolverines. Daar waar Corum 6 carries had voor 87 yards en vooral de snelle en explosieve RB is van de twee, is Haskins de power back met fantastisch voetenwerk die Corum en Haskins zo’n uitstekende combinatie maken.

Haskins zou 169 yards na 28 carries noteren. Dat is echter nog niet het meest opvallende. Haskins scoorde vijf touchdowns, een record in ‘The Game’. Hij was, samen met Aiden Hutchinson, zo’n beetje in zijn eentje verantwoordelijk voor de zege van Michigan tegen Ohio State.

AIDEN HUTCHINSON PROFILEERT ZICH VS OHIO STATE ALS #1 TALENT IN 2022 NFL DRAFT

Daar waar iedereen het vooral heeft over Kayvion Thibodeaux als de #1 pick in de 2022 NFL Draft, krijgt Aiden Hutchinson nu steeds meer de aandacht die hij zou moeten krijgen. Sommige mensen zien hem na het duel vs Ohio State zelfs als het #1 talent in de aankomende draft. Het hele seizoen al loopt Hutchinson tegenstanders en QB’s het leven zuur te maken. Tegen Ohio State zag de hele wereld het echter.

Hutchinson noteerde vs Ohio State zeven tackles, drie sacks en drie tackles for a loss. Het verdedigende talent in de aankomende NFL Draft is, zeker op de posities EDGE en CB, enorm. De eerste tien picks in deze draft zouden met gemak allemaal verdedigende spelers kunnen zijn. Kijk er alleen niet gek van op als de Lions begin 2022 toch Hutchinson boven Thibodeaux verkiezen. Zo gek is die gedachte namelijk helemaal niet.

GEVOLGEN VOOR DE COLLEGE FOOTBALL PLAYOFFS

Voor Michigan betekent de zege op Ohio State dat de Wolverines komend weekend alleen nog moeten winnen van Iowa in de Big Ten Championship Game. Als ze dat lukt, gaan ze als derde of misschien wel als tweede naar de CFB Playoffs. Wie dat van tevoren had verwacht, was voor gek verklaart. Wanneer Michigan van Iowa verliest, lijkt de vierde plek het hoogst haalbare. De vraag is dan echter vooral wat Alabama, Oklahoma State en Cincinnati doen en hoe de playoff commisie Notre Dame beoordeelt.

Ohio State moet vooral hopen dat Michigan, Oklahoma State, Cincinnati en Alabama verliezen en Ohio State hoger wordt ingeschat dan Notre Dame. Als dit gebeurt, is de kans vrij groot dat de Buckeyes alsnog de playoffs halen. Zij lijken hun kans vs Michigan en vooral eerder dit seizoen vs Oregon echter verkeken te hebben.

Foto: Junfu Han/Detroit Free Press

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen