Wicked Wood SportAmerika Football Pool 2021/2022: Week 12

Na week 12 hebben we wederom een kleine verschuiving in de top 3 van de Wicked Wood SportAmerika Football Pool. Vorige week stonden Kuijpers, Berkelaar en Groenendaal bovenaan. Deze week steeg Groenendaal naar de gedeelde koppositie en greep Bob van den Berg de koppositie. De weekwinnaar was Luuk Dokter. Hij voorspelde 11 duels goed en zat met een voorspelling van 34 dichtbij de MNF-totaalscore van 32. Tot slot nog een eervolle vermelding voor Frank Metsemakers. Hij was de enige die de MNF-totaalscore van 32 voorspelde.

Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 na week 12
Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 na week 12

Week 12 had vijf grote verrassingen voor de deelnemers aan de SportAmerika Football Pool. Bijna niemand zag de Dallas Cowboys verliezen van de Las Vegas Raiders en weinigen verwachtten een voortdurende win streak voor de Miami Dolphins. Ook de kelderkraker tussen de Jets en Texans werd niet gewoon door het thuisspelende team, zoals door velen gedacht. Tenslotte waren het de Eagles en Chargers die onnodig hun uitgangspositie voor de play-offs verslechterden tegen respectievelijk de Giants en Broncos. De overige duels werden grotendeels goed voorspeld, maar alleen bij Buffalo, Cincinnati en Baltimore was dit bijna unaniem.

STRIJD OM DE AFC EAST

Naarmate het seizoen vordert, wordt steeds duidelijker welke teams serieus meedoen en welke teams al naar de draft kijken. Dat heeft ook zijn weerslag op de onderlinge verhoudingen. Zo is er in week 13 een vrij hoog aantal eenzijdige duels, maar dit seizoen heeft ons ook geleerd dat echt iedereen van elkaar kan winnen. De echt spannende duels — en ook mooie affiches — zijn Chargers vs. Bengals en Football Team vs. Raiders met als kers op de taart de strijd om de AFC East. MNF gaat namelijk tussen de Buffalo Bills en de New England Patriots. Voorafgaand aan dit seizoen was Buffalo de gedoodverfde favoriet voor de divisie, maar New England vormt een serieuze bedreiging. Het is samen met de Chargers – Bengals game de lastigste pick van dit weekend. Immers, de uitkomst van Football Team – Raiders is al met een coin flip bepaald.

Heel veel succes in de dertiende week van de Wicked Wood SportAmerika Football Pool!

Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 van week 12
Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 van week 12

Lees hier alle artikelen over de Football Pool!

Coverfoto: Eric Smith/AP Photo

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur en NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Go Bills!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen