Kansas State door, Florida Atlantic verrast

De eerste dag van de Sweet Sixteen leverde weinig verrassingen op. Kansas State en Gonzaga gingen door naar spectaculaire duels, terwijl UCONN domineerde tegen Arkansas. Florida Atlantic, dat stevig underanked was, versloeg als #9 de nummer #4 van de East regio, Tennessee.

EAST REGION

#7 MICHIGAN STATE – #3 KANSAS STATE: 93-98 (OT)

Michigan State en Kansas State hebben afgelopen nacht voor het meest vermakelijke en spectaculaire duel van March Madness 2023 tot nu toe gezorgd. Beide teams vochten had voor een plek in de Elite 8 komende zaterdagavond, maar uiteindelijk waren het de Wildcats van Nederlander David N’Guessan die zouden winnen. Het was een wedstrijd met twee gezichten. Kansas State sloot de eerste helft af met een 38-44 voorsprong, maar zag deze voorsprong in de tweede helft verdwijnen. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en zouden (door een 44-39 tweede helft van Michigan State) uiteindelijk naar overtime gaan. In overtime bleek Kansas State met 11-16 het sterkst te zijn.

Bij Kansas State waren het Markquis Nowell en Keyontae Johnson de uitblinkers. Johnsons scoorde 22 punten, terwijl Nowell uit zou komen op 20 punten, 19 assists en 5 steals. Een ongekende wedstrijd dus van Nowell. N’Guessan voegde zelf 11 punten toe aan het geheel van Kansas State. De topscorer speelde echter voor Michigan State. A.J. Hoggard noteerde 25 punten en 6 assists, terwijl Joey Hauser er 18 punten aan toe zou voegen. In de volgende ronde neemt Kansas State het op tegen Florida Atlantic, dat haar status als underanked team waarmaakte door Tennessee te verslaan in de Sweet Sixteen.

OVERIG DUEL

#9 FLORIDA ATLANTIC – #4 TENNESSEE: 62-55

WEST REGION

#3 GONZAGA – #2 UCLA: 79-76

Het tweede duel dat veel spektakel opleverde, ging tussen Gonzaga en UCLA. Zoals verwacht waren beide teams enorm aan elkaar gewaagd, maar niet op de manier zoals verwacht werd. Iedereen dacht waarschijnlijk dat beide teams constant bij elkaar in de buurt zouden blijven en er veel lead changes zouden zijn, maar niks bleek minder waar. Na een dominante eerste helft ging UCLA met een 33-46 voorsprong de rust in. In de tweede helft bleek hier al snel niet veel meer van over te zijn. Gonzaga won de tweede helft met 46-30 en won uiteindelijk het duel dankzij een diepe driepunter van Julian Strawhter.

Het was echter sterspeler Drew Timme die de kar trok bij het team dat wederom hoopt een lange run in het toernooi te maken. Met 36 punten en 13 rebounds was Timme op zijn best, terwijl hij van Strawther (16 punten en 10 rebounds) dus op het juiste moment genoeg steun kreeg. Bij UCLA was Jaime Jaquez Jr met 29 punten en 11 rebounds bijna net zo goed als Timme, terwijl Amari Bailey goed was voor 19 punten en 5 assists. Het was echter niet voldoende. In de volgende ronde speelt Gonzaga tegen UCONN, dat met speels gemak won van Arkansas in de Sweet Sixteen.

OVERIG DUEL

#8 ARKANSAS – #4 UCONN: 65-88

Foto: Robert Gauthier/Los Angeles Times

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen