Thunder richting de playoffs, Blazers storten in

Het NBA-seizoen 2022-23 is in volle gang en er gaat bijna geen dag voorbij zonder ontwikkelingen in de grootste basketbalcompetitie ter wereld. Elke week brengt SportAmerika u twee wekelijkse overzichten: één van de Eastern Conference en één van de Western Conference. Deze overzichten bevatten de hoogtepunten, teleurstellingen, de speler van de week en een vooruitblik op de aankomende week.


16 MAART – 22 MAART


WESTERN CONFERENCE STAND
 1. Denver Nuggets 48-24 (divisie gewonnen)
 2. Memphis Grizzlies 44-27
 3. Sacramento Kings 43-29
 4. Phoenix Suns 38-33
 5. Los Angeles Clippers 38-35
 6. Golden State Warriors 37-36
 7. Oklahoma City Thunder 36-36
 8. Dallas Mavericks 36-36
 9. Minnesota Timberwolves 36-37
 10. Utah Jazz 35-36
 11. Los Angeles Lakers 35-37
 12. New Orleans Pelicans 35-37
 13. Portland Trail Blazers 31-40
 14. San Antonio Spurs 19-53 (uitgeschakeld voor de playoffs)
 15. Houston Rockets 18-54 (uitgeschakeld voor de playoffs)

IN DE SPOTLIGHT


THUNDER TREKKEN GOEDE VORM DOOR

Het team dat momenteel in vorm is in de Western Conference zijn de Oklahoma City Thunder, die onder leiding van Shay Gilgeous-Alexander bezig zijn aan een opvallende opmars. Oklahoma City is 8-2 tijdens de laatste tien duels en won vijf van de laatste zes duels van onder meer de Suns en Clippers. Het team staat nu zevende en maakt serieus kans om zich direct voor de playoffs te plaatsen. Het zou een fantastische prestatie zijn.


DE TEGENVALLERS


TRAIL BLAZERS MISSEN VORM

Vorige week stonden de Trail Blazers van Damian Lillard ook al onder dit kopje, en helaas voor de fans van Portland is er niet veel verandering in gekomen. Het team is 2-8 tijdens de laatste tien duels en is bezig met een zes game losing streak. Er werd verloren van de Celtics, 76ers, Pelicans, Knicks, Celtics en Clippers. Allemaal goede teams, maar met een 31-40 record en vier duels achterstand op een play-in plek moeten er wel duels gewonnen gaan worden wil het team de playoffs nog halen.

WARRIORS NOG STEEDS MATIG ON THE ROAD

De Golden State Warriors hebben het hele seizoen al moeite om wedstrijden te winnen buiten San Francisco, en ook de afgelopen week bleek het lastig. Drie van de laatste vier duels, allemaal uit, werden verloren. Alleen de Rockets werden verslagen, maar nederlagen tegen de Clippers, Hawks en Grizzlies zorgen ervoor dat het team momenteel zesde staat in de Western Conference en alles behalve zeker is van een direct plaats in de playoffs. De regerend kampioen is nu 8-29 in uitwedstrijden.


SPELER VAN DE WEEK


De SportAmerika Speler van de Week is Stephen Curry. Ondanks dat zijn team de afgelopen tijd niet zo lekker gaat, gaat het met Curry zelf prima sinds zijn terugkeer. Hij scoorde 31 punten vs de Hawks en 30 punten vs de Rockets, maar het hoogtepunt waren zijn 50 punten vs de Clippers. Zijn team verloor dit duel, maar zijn prestatie was fantastisch.


VOORUITBLIK


Komende week gaan onder meer Warriors – Mavericks, Thunder – Clippers, Suns – Kings en Timberwolves – Warriors Genoeg om naar uit te kijken dus in de Western Conference, waar het achter de drie topteams enorm spannend is in de strijd om de directe playoff-plekken en de seeds voor het play in-toernooi.

Foto: Alonzo Adams-USA TODAY Sports

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen