Kansas en North Carolina domineren, maken Final Four compleet

North Carolina en Kansas hebben zondag korte metten gemaakt met hun tegenstanders en zo hun ticket voor de Final Four komend weekend geboekt. Respectievelijk Saint Peter’s en Miami werden kansloos gelaten.


MIDWEST REGION


#1 KANSAS – #10 MIAMI: 76-50

Kansas was voorafgaand de grote favoriet in deze regio, en die rol hebben de Jayhawks compleet waargemaakt. In de Elite Eight had Kansas totaal geen moeite met verrassing Miami.

De #10 ranked Hurricanes deden in de eerste helft nog wel aardig mee en gingen zelfs met een 35-29 voorsprong de rust in. Alles was nog mogelijk, maar in de tweede helft werd Miami compleet overklast. Kansas won de tweede helft met 47-15 (dat lees je goed), waardoor de zege al snel een zekerheid werd.

Bij Kansas was Ochai Agbaji met 18 punten de topscoorder, terwijl ook David McCormack met 15 punten een belangrijke rol speelde. Bij Miami konden alleen Kameron McGusty (18 PTS) en Isaiah Wong (15 PTS) zich onderscheiden. Het was bij lange na niet genoeg. In de Final Four zal Kansas spelen tegen Villanova.


EAST REGION


#8 NORHT CAROLINA – #15 SAINT PETERS’: 69-49

Het sprookje van Cindirella Saint Peter’s is ruw verstoord door North Carolina, dat gedurende het duel in de Elite Eight geen spaan heel lied van de Peacocks. Het was een vrij kansloze vertoning van de verrassing van dit toernooi, dat hiervoor nog Kentucky en Purdue uitschakelde.

De Tar Heels bleken twee maatjes te groot. Na de eerste helft stond het al 38-19 en was het gat zelfs eventjes dertig punten. Saint Peter’s vocht in de tweede helft wel terug, maar dichter bij dat 20 punten kwamen ze niet. North Carolina liep zelfs weer eventjes uit naar een gat van 30 punten.

Bij North Carolina blonk Armando Bacot met 20 punten en 22 rebounds (ja echt) uit. Ook Brady Manek (19 PTS, 8 REB) was goed. Bij Saint Peter’s kwamen alleen Fousseyni Drame (12 PTS) en KC Ndefo (10 PTS) boven de tien punten uit. Het sprookje van Saint Peter’s is ten einde. De volgende tegenstander van North Carolina? De grote rivaal: de Duke Blue Devils.

Foto: Nam Y. Huh/ AP Photo

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen