2024 National Championship Game Preview

De 2024 National Championship Game van 2024 wordt in de nacht van maandag op dinsdag gespeeld tussen #1 Michigan en #2 Washington. De twee enige ongeslagen ploegen van dit seizoen gaan spelen in het NRG Stadium in Houston, Texas. Een preview van het laatste CFB-duel van het seizoen.

MICHIGAN

Michigan heeft dit seizoen veertien duels gespeeld en won alle duels. De meest indrukwekkende zeges waren tegen Penn State, Ohio State en Alabama in de halve finale van de playoffs. Als kampioen van de Big Ten heeft het team aanvallend in 2023-24 niet per se veel indruk gemaakt, maar was het vooral verdedigend gezien indrukwekkende wat de Wolverines lieten zien. Zoals elk jaar aan het einde van het seizoen zijn er weer geruchten omtrent een mogelijke stap naar de NFL voor head coach Jim Harbaugh, maar net zoasl voorgaande jaren lijkt dit wederom op een contractverlenging uit te gaan monden bij Michigan.

WASHINGTON

Washington speelde ook veertien duels en won alle veertien vaak met gemak. De moeilijkste tegenstanders die Washington versloeg waren Arizona, Oregon (2x), USC, Utah en Oregon State. Als kampioen van de PAC-12 was het vooral aanvallend gezien erg indrukwekkend van de Huskies lieten zien. Verdedigend gezien komt Washington niet in de buurt van het niveau van Michigan, maar vooral de passing offense van Washington is vrij uniek gebleken in 2023-24 als het aankomt op productie en het eindresultaat.

MATCHUP

Aanvallend gezien zijn beide teams totaal niet vergelijkbaar. Washington moet het hebben van hun passing offense, onder leiding van QB Michael Penix Jr. Met receivers als Romeo Odunze, Ja’Lynn Polk en Jalen McMillan heeft de offense genoeg wapens, terwijl er met running back Dillon Johnson richting het einde van het seizoen ook nog eens een goede running game op gang is gekomen. Michigan heeft in principe zowel de secondary als de run defense om deze receivers en Johnson in toon te houden.

De vraag is of de pass rush van Michigan wat uit kan halen tegen een goede offensive line van Washington, die Penix Jr in staat stel om veel diepe ballen te gooien en explosive plays te genereren.

Aan de andere kant van de bal is Washington in 2023-24 niet per se heel indrukwekkend geweest. De kracht van de defense van Washington ligt vooral in de secondary, waarmee het veel receivers en passing games uit kan schakelen. Daarnaast beschikt het over een DL en een paar edge rushers die de QB onder druk kunnen zetten, zeker als de secondary in staat is geen gaten weg te geven. Toch is Washington in 2023-24 niet al te fantastisch gebleken tegen de run. Laat dit nou net de kracht van de offense van Michigan zijn.

Onder J.J. McCarthy is de passing game van Michigan aardig gebleken, maar eerlijkheid gediend te zeggen dat de run game van Michigan hun grootste aanvallende kracht is. Met Blake Corum en Donovan Edwards als running back-duo, McCarthy als dual threat en een offensive line die excelleert in run blocking zal Washington het lastig krijgen om de run game van Michigan te limiteren en Michigan te forceren om meer te passen.

DRAFT

In april staat natuurlijk de draft weer op het programma, waardoor het voor NFL-fans ook interessant is om tijdens dit duel naar de grootste prospects te kijken. Bij Washington zal dan vooral naar DE Bralen Trice, QB Michael Penix Jr, WR Rome Odunze en OT Troy Fautanu gekeken worden. Bij Michigan zijn QB J.J. McCarthy, DT Kris Jenkins en RB Blake Corum interessante namen om in de gaten te houden.

Foto: Joe Robbins/Icon Sportswire via Getty Images

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen