2022 National Championship Game preview

Het slotstuk van het 2021-22 college football-seizoen is daar. Aankomende nacht nemen #1 Alabama en #3 Georgia zoals verwacht het, voor de tweede keer dit seizoen, tegen elkaar op. Dit keer staat het nationale kampioenschap op het programma. Een preview.

GESCHIEDENIS

Beide universiteiten zijn elkaar dit seizoen natuurlijk nog tegengekomen, maar spelen jaarlijks bijna wel tegen elkaar. In totaal won Alabama 42 keer, won Georgia 25 keer en leverde het vier keer een gelijkspel op. Alabama heeft momenteel een winning streak van zeven duels op rij, die van 2008 tot 2021 reikt. De meest memorabele daarvan: De 2018 National Championship Game waarin Tua Tagovailoa naam maakte.

GEORGIA – ALABAMA SEC CHAMPIONSHIP GAME 2021: 24-41

Zoals gezegd werd die reeks aan zeges van Alabama dit seizoen nog verlengt door in de SEC Championship game af te rekenen met Georgia. Na een 10-0 start van Georgia kwam Alabama in het tweede kwart op gang. In de tweede helft keken Heisman Trophy-winnaar Bryce Young en zijn offense niet meer om. Young zou eindigen met 421 yards en drie touchdowns na 26-44 passing. Receiver Jameson Williams: 7 catches, 184 yards en twee touchdowns.

Bij Georgia zullen ze vooral hopen op een betere wedstrijd van QB Stetson Bennett (29-48, 340 yards, 3 TD’s en 2 interceptions), de run game (109 rushing yards in totaal) en de zo bekende en sterke defense van de Bulldogs, die 41 punten tegen kreeg een maand geleden.

DE MATCHUP

Het zal geen verrassing zijn dat het in deze wedstrijd defense vs offense is. De offense van Alabama, onder leiding van Bryce Young, is een van de beste en meest dominante in college football. Zeker wanneer, zoals vs Cincinnati, de running game met RB Brian Robinson Jr ook nog eens loopt zijn ze moeilijk te stoppen. Deze offense zal het echter wel moeten doen zonder WR2 John Metchie III, waardoor Jameson Williams met afstand het meest gevaarlijke wapen in de passing game van Alabama zal zijn. Verder mist de zo sterke defense van Alabama met CB Josh Jobe en LB Christopher Allen twee belangrijke schakels.

De Georgia defense is de beste defense van het land. Van de frontlinie tot de secondary zit dit team uitstekend in elkaar en is het goed gecoached. Het enige team dat deze defense kon verslaan? Juist. Alabama. Toch zou je kunnen verwachten dat ze niet een tweede keer verrast zullen worden door de offense van Alabama. Daarnaast zal zoals gezegd de o zo sterke running game van de Bulldogs (met James Cook, Zamir White en Kendall Milton) beter moeten zijn dan in het vorige duel en zal Stetson Bennett minder fouten moeten maken. Het positieve nieuws is dat Georgia geen enkele belangrijke speler zal missen en dus op volle oorlogssterkte zal zijn komende nacht.

BETTING TIPS

Tot slot, in samenwerking met FC Betting, nog wat betting tips voor de wedstrijd. De lijn op dit moment is 2,5 in het voordeel van Georgia. Lars Leeftink en Neal Petersen denken dat Alabama gaat winnen en dus deze line zullen verslaan, terwijl Michael Feith en Rob Pouw denken dat Georgia dit gaat coveren.

Ondertussen nemen Michael en Neal de over, terwijl Lars en Rob de under nemen als we kijken naar de O/U qua punten in deze wedstrijd. Die staat op 52.5 punten.

Foto: Crimson Tide Photos / UA Athletics

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen