Wizards stellen Wes Unseld Jr aan als nieuwe head coach

Het is tot nu toe het offseason van de assistent head coaches. Nadat er al een paar hem voor gingen, is nu ook Wes Unseld Jr een NBA head coach. Hij staat vanaf komend seizoen voor de groep van de Washington Wizards.

WEER EEN ASSISTENT AANGESTELD ALS HEAD COACH

De Celtics (Ime Udoka), Pelicans (Willie Green) en Magic (Jamahl Mosley) stelde eerder ook al een assistent head coach aan als nieuwe head coach. Ook Chauncey Billups, die aangesteld werd door de Trail Blazers, heeft nog geen ervaring als head coach.

Wes Unseld Jr is inmiddels een gerespecteerd assistent in de NBA. Hij was assistent bij de Warriors, Magic en Nuggets, maar won nooit iets. Zijn carriere als assistent begon echter in 2005 bij, jawel, de Washington Wizards. Daar zat hij van 2005 tot 2011. Hij kent de franchise dus goed.

Waar moet Unseld Jr bij de Wizards mee werken?

Het antwoord: prima materiaal. Van het huidige team zijn PG Cassius Winston, SG Garrisson Matthews en SF Isaac Bonga restricted free agents (Wizards krijgen de kans om elke aanbieding van buitenaf te matchen). Alle drie spelers die geen hele grote rol speelde afgelopen seizoen. De rest ligt nog minimaal een jaar vast.

Het team, dat afgelopen seizoen niet verder kwam dan de eerste ronde van de playoffs, wordt geleid door PG Russell Westbrook en SG Bradley Beal. Daarnaast bestaat de starting line-up momenteel uit SF Davis Bertans, PF Rui Hachimura en C Daniel Gafford. Er zal vooral wat extra breedte en ervaring bij moeten komen, maar verder is dit een team waar de playoffs mee gehaald kunnen worden. Dit zal Unseld Jr dus voor elkaar moeten krijgen.

PHOTO: ISAIAH J. DOWNING/USA TODAY SPORTS

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen