Rebuilding Orlando Magic stellen onervaren Jamahl Mosley aan als head coach

Het is een tijdje geleden dat er weer een nieuwe head coach aangekondigd kon worden in de NBA, maar vandaag is het dan weer zover. De Orlando Magic gaan met Mavericks-assistent Jamahl Mosley in zee.

MOSLEY VOOR HET EERST HEAD COACH

Hij gaat dus zijn debuut maken als head coach, op welk niveau dan ook. Om dan meteen in de NBA te beginnen is pittig, maar hij heeft inmiddels al wat ervaring als assistent. In eerste instantie bij de Nuggets en Cavaliers, sinds 2014 bij de Mavericks. Hij is dus flink wat jaren onder de hoede geweest van Rick Carlisle, die vanaf dit jaar head coach is van de Pacers. Nog een ander detail: Mosley speelde nooit in de NBA. Alleen in het buitenland.

WAT STAAT MOSLEY TE WACHTEN?

Een grote uitdaging. De Magic besloten tijdens de trade deadline alles en iedereen zowat te traden en het roer volledig om te gooien. Nikola Vucevic (Bulls), Evan Fournier (Celtics) en Aaron Gordon (Nuggets) werden getrade. De core van de Magic bestaat nu uit Markelle Fultz, Cole Anthony, Jonathan Isaac, Wendell Carter Jr en Mohamed Bamba. Het probleem is dat al deze spelers al veel of grote blessures hebben gehad in het verleden.

Wie gaan er deze zomer dan weg? PG Chasson Randle, SF Otto Porter Jr, SF James Ennis II en C Moritz Wagner zijn sowieso weg. De contracten van SF Dwayne Bacon en PF Ignas Brazdeikis zijn niet volledige gegarandeerd. De rest ligt allemaal nog minimaal een jaar vast.

Het is een enorm jong team met veel vraagtekens dat op het punt staat om aan een rebuild te beginnen. Dit gaat het niet alleen doen met een nieuwe en onervaren head coach, maar ook met twee nieuwe top 10 picks: pick 5 en pick 8. Die zullen deze maand nog gekozen gaan worden tijdens de 2021 NBA Draft. Kortom: meteen werk aan de winkel voor Mosley en zijn staf. De rebuild kan meteen een vliegende start krijgen.

Photo: Vincent Carchietta-USA TODAY Sports

Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen