NFL Weekly: Rodgers wint “The Match”, blijft vaag over toekomst

Aaron Rodgers staat nog niet op het trainingsveld bij de Green Bay Packers. Zijn toekomst in Wisconsin blijft onzeker. Intussen verscheen hij wel op het golfterrein waar hij en Bryson DeChambeau de maat namen van Tom Brady en Phil Mickelson. Verder ontsloegen de Atlanta Falcons met onmiddellijke ingang linebacker Barkevious Mingo nadat die opgepakt werd voor ongepast seksueel contact met een minderjarige. Dit en meer in de NFL Weekly.

AARON RODGERS KLOPT TOM BRADY OP DE GREEN

Voor Packers-fans is er voorlopig nog geen licht aan het eind van de tunnel. Aaron Rodgers blijft mist spuien over zijn toekomst in Green Bay. Ze konden afgelopen dinsdag wel hun hart ophalen met Rodgers’ optreden in “The Match”; een jaarlijkse golfwedstrijd voor het goede doel. Dit jaar stonden Rodgers en Bryson DeChambeau, de US Open kampioen van 2020, tegenover Tom Brady en Phil Mickelson, de winnaar van de meest recente PGA Championship. Het was Rodgers zelf die zijn team de nipte overwinning schonk met de beslissende putt op de 16e hole.

Uiteraard kon de regerende League MVP vragen over zijn toekomst niet ontlopen. Zoals al het hele tussenseizoen reageerde Rodgers ontwijkend en laconiek. Op de vraag wie er de quarterback voor Green Bay zou zijn bij de seizoensopener tegen de Bears was het antwoord kort. “We zullen zien. Ik weet het niet”.

FALCONS ONTSLAAN BARKEVIOUS MINGO NA ONGEPAST CONTACT MET MINDERJARIGE

De Atlanta Falcons hebben met onmiddellijke ingang een einde gemaakt aan het contract van linebacker Barkevious Mingo. Mingo werd afgelopen donderdag gearresteerd in Arlington, Texas wegens ongepast seksueel contact met een minderjarige. Op zo’n misdrijf staat in de staat Texas een gevangenisstraf tot 20 jaar. De Falcons onderzochten de zaak van hun kant en besloten prompt om Mingo te ontslaan.

De advocaat van Mingo, Lukas Garcia, noemt de aantijgingen intussen compleet onwaar en ongefundeerd. Garcia gaat ervan uit dat de valse beweringen ingegeven zijn door financiële motieven. Voor Mingo ziet zijn toekomst in de NFL er op dit moment in ieder geval niet positief uit. Hij versleet de afgelopen vijf seizoen al vijf teams. Daar ging dit seizoen een zesde team bijkomen, maar aan de samenwerking met de Atlanta Falcons komt dus vroegtijdig een einde.

OVERIG NIEUWS

  • Het is nog steeds niet duidelijk of Larry Fitzgerald komend seizoen nog in de NFL zal spelen. Op dit moment is de veteraan een free agent, maar op de vraag of het nu tijd is om de cleats aan de wilgen te hangen, antwoordde Fitzgerald dat hij nog niets beslist heeft. Voegt hij er alsnog een achttiende seizoen aan toe bij de Arizona Cardinals? Of bij een ander team? Enkel de tijd zal het uitwijzen;
  • Defensive End Frank Clark heeft nu ook officieel een beschuldiging aan zijn been voor het bezit van een automatisch vuurwapen. In maart van dit jaar werd Clark aangehouden met een Uzi op de achterbank. Als hij ook effectief schuldig wordt bevonden, dan hangt Clark in het slechtste geval een gevangenisstraf boven het hoofd. De Chiefs weigeren voorlopig commentaar te geven op het voorval;
  • Er zullen dit seizoen geen spelers kiezen voor de opt-out ten gevolge van de COVID-19-pandemie, zo meldde de NFL op dinsdag. Vorig seizoen kozen nog 67 spelers voor een jaartje aan de zijlijn. Voor Aaron Rodgers had de opt-out een mechanisme kunnen zijn om Green Bay te vermijden zonder loonverlies, maar ook de League MVP maakt er dus geen gebruik van in 2021;
  • Wide Receiver N’Keal Harry heeft bij zijn team de New England Patriots een trade-verzoek ingediend. Volgens Jamal Tooson, de manager van Harry, is het hoog tijd om andere oorden op te zoeken. Harry was de 32ste pick in de eerste ronde van de 2019 NFL Draft en moest het nieuwe dodelijke wapen van Tom Brady worden in New England. Het potentieel kwam er echter nooit uit en met slechts 45 recepties en 4 touchdowns in twee seizoenen bleef Harry ver onder de verwachtingen. Hij hoopt nu op een nieuwe kans en een nieuwe start bij een ander team in de NFL.

Bron coverfoto: Stacy Revere/Getty Images

Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen