NFL Weekly: Massale steun voor Carl Nassib

Begin deze week kwam DE Carl Nassib van de Oakland Raiders naar buiten met het krachtige en moedige statement dat hij homoseksueel is. Doorheen de week regende het steunbetuigingen aan het adres van Nassib, die het als eerste aandurfde om uit de kast te komen als nog actieve speler. Het nieuws domineerde – terecht – de headlines afgelopen week. Toch viel er ook elders nog nieuws te rapen. Zo hebben de Steelers een nieuwe Guard beet en werd Frank Clark gearresteerd. Dit en meer in de NFL Weekly!

NFL EVENAART NASSIBS DONATIE AAN TREVOR PROJECT

De steun van de NFL voor Carl Nassib is niet bij tweets en persberichten gebleven. De League kondigde dinsdag aan dat het de donatie van Carl Nassib aan het Trevor Project evenaart. Dat wil zeggen dat de NFL net als Nassib 100.000 dollar doneert. Het Trevor Project biedt crisisinterventie en zelfmoordpreventie voor de LGBTQ+ gemeenschap. Ook President Joe Biden heeft intussen zijn steun betuigd aan de Defensive End van de Oakland Raiders.

Ondanks een aantal negatieve reacties van enkelingen, lijken ook de NFL-fans enthousiast over de moed van Carl Nassib. Fanatics, de e-commerce partner van de NFL, meldde op woensdag dat het shirt met de naam van Nassib op 24 uur tijd het best verkopende shirt online was geworden.

TRAI TURNER TEKENT BIJ STEELERS

Vijfvoudig Pro Bowler Trai Turner is de nieuwe Guard van de Pittsburgh Steelers. Turner zal de vertrokken David DeCastro vervangen. DeCastro was nochtans een hoeksteen van de O-line van de Steelers. Ondanks een enkeloperatie voor aanvang van vorig seizoen wist DeCastro al voor de zesde keer op rij een Pro Bowl-selectie te versieren. Toch twijfelt DeCastro of hij nog wel zijn NFL-carrière zal voortzetten. De geopereerde enkel blijkt hem nog steeds parten te spelen. Naast blessurezorgen hadden de Steelers nog een reden om DeCastro te laten gaan. Door de move besparen de Steelers 8,75 miljoen dollar in cap space.

Trai Turner kan niet terugblikken op een fantastisch 2020. Hij speelde slechts in negen games voor de LA Chargers vanwege een liesblessure. In Pittsburgh hoopt hij opnieuw aan te knopen met zijn niveau van 2019. Hij past alvast in het initiatief van de Steelers om hun offensive line helemaal te vertimmeren. Vier starters van vorig seizoen zijn intussen weg uit Pittsburgh. Naast David DeCastro vertrokken ook nog Maurkice Pouncey, Alejandro Villanueva en Matt Feiler. Big Ben Roethlisberger mag zich dus opmaken om met een volledig nieuwe muur voor zich te spelen komend seizoen.

FRANK CLARK GEARRESTEERD MET UZI OP DE ACHTERBANK

DE Frank Clark van de Kansas City Chiefs mocht afgelopen zondagnacht in een politiekantoor in Los Angeles doorbrengen, nadat hij gearresteerd werd voor het bezit van een verborgen vuurwapen. Clark werd door de politie aan de kant gezet voor een voertuigcontrole, maar daarbij vonden de agenten plots een Uzi op de achterbank. De agenten arresteerden Clark en lieten hem de volgende ochtend gaan na het betalen van een borgsom van 35.000 dollar. De tweevoudig Pro Bowler zal het op 18 oktober mogen gaan uitleggen bij de rechter. Het is voorlopig niet bekend of de Chiefs Frank Clark een disciplinaire straf zullen opleggen of niet.

OVERIG NIEUWS

  • Wide Receiver Marquise Goodwin van de Chicago Bears is er niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio. Goodwin deed vrijdag mee aan de Olympic Trials in het verspringen, maar kon zich niet plaatsen voor de finale op zondag. Goodwin kwalificeerde zich in 2012 wél voor de Spelen in Londen, waar hij tiende eindigde;
  • Ook al evolueren de COVID-19-cijfers in de goede richting, toch laat de NFL ook dit seizoen de kans aan spelers om een opt-out te nemen vanwege de pandemie. De opt-out geldt echter enkel voor spelers die al op 1 oktober 2020 onder contract lagen in de NFL. Rookies zullen dus geen gebruik kunnen maken van de optie. Spelers hebben nog tot vrijdag 2 juli om te beslissen om het seizoen 2021 over te slaan;
  • Vanaf 2022 zal de NFL teams toelaten om opnieuw alternatieve helmen te gebruiken. Op dit moment mogen teams weliswaar meerdere truien hebben, ze hebben slechts recht op één enkel helmdesign. Vanaf 2022 zal daar dus een tweede, alternatief design bij mogen komen.

Coverfoto: Harry How/Getty Images

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen