Suns en Bucks weer stap dichterbij NBA Finals

De Conference SemiFinals zijn gespeeld. De conference finals zijn begonnen. Het is tijd om de plekken voor de 2021 NBA Finals te gaan verdelen. In dit artikel een samenvatting van game 3 en 4.


WESTERN CONFERENCE


GAME 4 | #4 LOS ANGELES CLIPPERS – #2 PHOENIX SUNS: 80-84

De Phoenix Suns hielden het langst vol in de low scoring game 4. Vrije worp na vrije worp werd gemist op het eind, wat uiteindelijk zelfs leidde tot het opzettelijk missen van vrije worpen om zo meer punten op het scorebord te krijgen na een rebound. De vrije worp lijn leek dan ook de grootste vijand van Paul George en de Clippers. Met name DeMarcus Cousins leek ook even de regels te zijn vergeten.

PG13 was wel de topscorer van zijn ploeg met 23 punten. Aan de kant van Phoenix had Devin Booker het hoogste aantal met 25. Deandre Ayton was goed voor 19 punten, 22 rebounds 4 blocks en 3 assists. Die zal vast wel een ”random” drug test hebben gehad na afloop.

Kawhi Leonard zat nog steeds aan de kant. Door zijn blessure zat hij deze serie met zijn familie op de tribune te kijken en toen pas leken veel fans erachter te komen dat hij daadwerkelijk al kinderen heeft (is gebleken uit social media reacties).

Chris Paul en Devin Booker hadden allebei weer een laag schotpercentage met 27,3 en 36,4 procent. Allebei wisten ze geen driepunter te maken. CP3 eindigde met 18 punten.

FINALS

De Phoenix Suns zijn nu nog maar een enkele overwinning verwijderd van de NBA Finals. De laatste keer dat ze daaraan meededen was in 1993. Toen verloren ze van de Chicago Bulls van Michael Jordan in zes wedstrijden. Het game-winning shot kwam van John Paxson. Er stonden nog een paar seconden op de klok, maar de Bulls wonnen met 99-98. MJ won Finals MVP. Charley Barkley was de sterspeler van de Suns in die tijd.

Phoenix moet nog wel zien te winnen. De Clippers hebben deze playoffs laten zien dat ze terug kunnen komen van achterstand. Nu staan ze alleen gelijk tegenover eliminatie, in plaats van dat het van 0-2 naar 2-2 gaat. Als de Suns winnen staan ze voor de derde keer in clubgeschiedenis in de Finals. De tweede keer is net besproken, maar de eerste keer was in 1976. De Boston Celtics wonnen dat jaar in zes wedstrijden. De Suns wisten dus nog niet een keer een Championship te winnen.


EASTERN CONFERENCE FINALS


GAME 3 | #5 ATLANTA HAWKS – #3 MILWAUKEE BUCKS: 102-113

Giannis Antetokounmpo zorgde opnieuw voor veel spektakel. Dit keer was het alleen Khris Middleton die de Bucks naar de overwinning bracht. Hij was goed voor 38 punten en scoorde in het vierde kwart zelfs meer punten dan alle Hawks bij elkaar. Daarnaast had de shooting guard 11 rebounds en 7 assists. Trae Young wist wel weer indruk te maken met 35 punten en 4 assists. Ook zijn schotpercentage zag er goed uit met 52,2% in totaal en 42,9% van achter de driepuntlijn. Giannis Antetokounmpo was goed voor 33 punten, 11 rebounds en 4 assists.

De Bucks staan nu met 2-1 voor in de serie. Ze zijn nog twee overwinningen verwijderd van hun eerste Finals sinds 1974. Die werd verloren van de Celtics. In 1971 was hun enige andere keer in de laatste ronde. Toen werd de Championship gewonnen dankzij Kareem Abdul-Jabbar en Oscar Robertson. De tegenstanders waren de Baltimore Bullets, die we nu kennen als de Washington Wizards.

Coverfoto: Andrew D. Bernstein / NBAE via Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen