NBA Playoffs 2019: Raptors na uitzege op 3-2 voorsprong


De Toronto Raptors hebben de serie met de Milwaukee Bucks stevig in handen. De ploeg uit Canada won afgelopen nacht Game 5 in Milwaukee en boekte hiermee de benodigde uitzege. Toronto is nu nog één zege verwijderd van het behalen van de NBA Finals. 


GAME 5: TORONTO RAPTORS 105 – 99 MILWAUKEE BUCKS


THE HEADLINES

De Toronto Raptors hebben afgelopen nacht een grote stap gezet richting de NBA Finals. Onder leiding van sterspeler Kawhi Leonard boekten de Raptors tijdens Game 5 een belangrijke uitzege. De Bucks begonnen fantastisch aan het thuisduel door na het eerste kwart met tien punten voor te staan. Deze voorsprong verdween vervolgens heel snel in het tweede kwart. In de tweede helft zou het tot de laatste drie minuten van de reguliere speeltijd spannend blijven. De Bucks namen een voorsprong van tien punten, gaven deze vervolgens weer uit handen en zagen de Raptors er uiteindelijk in de slotfase met de zege vandoor gaan.
Kawhi Leonard scoorde 15 punten in het vierde kwart en kwam in totaal uiteindelijk uit op 35 punten. Hij was dan ook met afstand de topscorer van het duel. Fred VanVleet schoot vanaf de bank zeven driepunters binnen en noteerde uiteindelijk 21 punten. Bij de Bucks kwam Giannis Antetokounmpo niet verder dan 24 punten, zes rebounds en zes assists. Eric Bledsoe kwam ook boven de twintig punten uit (20 PTS, 4 REB), maar de nederlaag kon niet voorkomen worden.

THE HIGHLIGHTS

UP NEXT

In de nacht van zaterdag op zondag (02:30) zullen de Raptors tijdens Game 6 in eigen huis de kans krijgen om de serie definitief te beslissen. Bij een zege van Toronto kunnen de tickets voor de NBA Finals geboekt worden. Bij een zege van de Bucks zullen beide teams elkaar in Milwaukee nog een keer tegen komen voor het zevende en beslissende duel.

(Cover Photo: The Canadian Press/Frank Gunn)

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen