NBA Finals 2021: Bucks dankzij Middleton en Antetokounmpo op 2-2

De NBA Finals van 2021 zijn begonnen. Afgelopen nacht stond Game 4 in Milwaukee op het programma. Een samenvatting van een cruciaal duel in deze playoff-serie.


NBA FINALS


GAME 4 | PHOENIX SUNS – MILWAUKEE BUCKS: 103-109

Onder aanvoering van Khris Middleton zijn de Milwaukee Bucks op gelijke hoogte met de Phoenix Suns. Na nederlagen in Game 1 en 2 won Milwaukee Game 3 en 4, waardoor de series nu 2-2 staat. In Game 4 was het Middleton die de Bucks leidde met maar liefst 40 punten

Het waren de Suns die het sterkst uit de startblokken kwamen. Met een 12-4 voorsprong binnen enkele minuten werden de Bucks geforceerd om een time-out te nemen. Ondanks problemen voor Giannis Antetokounmpo, die zijn schot nog niet gevonden had, kwamen de Bucks wel wat terug: 23-20 na het eerste kwart. In het tweede kwart van de wedstrijd bleef de thuisploeg goed spelen, wat leidde tot hun eerste voorsprong van de wedstrijd. Met 6:42 te gaan schoot Khris Middleton met een midrange jumper de Bucks weer op voorsprong: 33-35.

Het was echter de shooting guard van de uitploeg die de regie had in de eerste helft. Met 20 punten bij rust voor Devin Booker gingen de Suns en Bucks met een 52-52 gelijke stand de rust in. Booker, die maar tien punten had in Game 3, liet op momenten weer eens zijn klasse zien. Hij kende een schotpercentage van 53.3% en was naast de 20 punten ook nog goed voor 2 assists. Mede hierdoor heeft hij nu het record in handen voor de meeste punten in zijn eerste playoffs.

Net als in de eerste helft waren het de Suns die het snelste uit de startblokken kwamen. De gelijke stand werd omgezet in een voorsprong van zeven punten en andermaal vluchtte Milwaukee naar een timeout. Uiteraard was het Devin Booker die met tien punten in de eerste zes minuten van het derde kwart die meeste schade aanrichtte. Gelukkig voor Milwaukee nam hij met vier persoonlijke foutensnel plaats op de bank. Net als in de eerste helft was dat voor de Bucks weer het signaal om het heft in handen te nemen en dichter bij de Suns te komen. Als reactie daarop bracht coach Monty Williams Booker weer terug en die was niet te stoppen. Al zijn zeven schotpogingen in het derde kwart waren raak en hij was goed voor 18 punten. De voorsprong was weer opgelopen naar zes punten: 82-76.

Het vierde kwart ging door zoals de drie ervoor. Het belangrijkste moment gebeurde mogelijk met nog iets meer dan drie minuten te spelen, toen Booker zijn zesde persoonlijk fout maakte, maar die op zeer vreemde wijze niet gecalled werd.

Ondanks dat Booker mocht blijven staan, waren het de Bucks die aan het langste einde trokken. Met een cruciale driepunter van Pat Connaughton en tien punten van Khris Middleton in de laatste drie minuten werd de zege binnengesleept en de stand gelijkgetrokken. Het hoogtepunt was echter toch wel het block van Antetokounmpo, die samen met een turnover van Booker het duel besliste.

Middleton eindigde uiteindelijk met 40 punten, 6 rebounds en 4 assists. Antetokounmpo was goed voor 26 punten, 14 rebounds, 8 assists, 3 steals én 2 blocks. Bij de Suns was Booker de uitblinker met 42 punten, maar ook DeAndre Ayton en Jae Crowder droegen hun steentjes bij. Ayton noteerde 6 punten, 17 rebounds, 5 assists en 3 blocks en Crowder was goed voor 15 punten, 8 rebounds, 3 steals en 3 blocks.

De Bucks domineerde qua rebounding (17 tegenover 5 O rebounds), turnovers (5 tegenover 17 van de Suns) en gemaakte driepunters (24 om 7 voor de Suns). Kortom: het is eigenlijk vrij opvallend dat de Bucks pas in de slotfase de voorsprong pakte.


NBA FINALS GAME 4 BETTING


Tot nu toe is het tijdens deze NBA Finals altijd de over geweest die domineerde. Als we kijken naar de voorspelling qua zege (Bucks 4,5 punten), dan is dat wederom uitgekomen. Het leek er lang op dat de Suns zouden winnen, maar de Bucks wonnen uiteindelijk met zes punten verschil, waardoor de over hier net gehaald werd.

Het puntentotaal, wat tot nu toe altijd boven de 223 was, werd dit keer echter de under en niet de over. Van tevoren was de lijn 221, maar de twee teams kwamen in totaal niet verder dan 212 punten. Hiermee kwamen ze niet eens in de buurt van het van tevoren voorspelde aantal punten. Wie hier de under heeft gekozen: you win.

PHOTO: JEFF HANISCH, USA TODAY SPORTS

Thijs Verkuil
De dag dat Kobe Bryant zijn laatste wedstrijd speelde, was voor mij het begin dat ik basketbal ben gaan volgen. Vanaf 2016 fan van de Brooklyn Nets. Eerst als grap om het slechtste team in de NBA te supporten, maar dat werd al gauw fanatiek en kijk sinds 2017 eigenlijk alle wedstrijden live.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen