NBA Finals 2021 Game 5 Preview: Wie neemt het heft in handen?

Zaterdagnacht (03:00) staat de cruciale Game 5 in Phoenix op het programma. Een preview.


NBA FINALS


GAME 5 | #3 MILWAUKEE BUCKS – #2 PHOENIX SUNS |(2-2)

De Bucks hadden na hun overwinning tijdens game 3 de kans om met een zege tijdens game 4 de serie gelijk te trekken. Dit gebeurde dan ook. In het meest spectaculaire duel van de serie tot nu toe versloeg Milwaukee de Suns met moeite dankzij een fantastische Khris Middleton (40 PTS) en een geweldig block van Giannis Antetokounmpo.

STATISTIEKEN GAME 4

Wie naar de statistieken kijkt zal denken: hoe kon het in godsnaam mogelijk zijn dat deze wedstrijd zo close was. Qua scoring ging het tussen Khris Middleton en Devin Booker. Booker speelde een fantastisch duel en scoorde 42 punten, maar Middleton trok met zijn 40 punten uiteindelijk aan het langste eind. Antetokounmpo eindigde met 26 PTS, 14 REB en 8 AST en noteerde ook nog 3 steals.

Het wordt echt bizar als we kijken naar de statistieken van beide teams. De Suns schoten weliswaar beter (51%/30% om 40%/24%), maar de Bucks schoten 19 keer vaker en scoorde acht punten meer van de free throw lijn. Daarnaast domineerde de Bucks weer de rebounds (40-48, 5 om 17 offensive rebounds). Ook hadden de Suns meer turnovers (17 om 5) en persoonlijke fouten (24 om 18). En toch stonden de Suns lang voor en wonnen de Bucks uiteindelijk dus maar nipt.

GAME 4 BLESSURES

Heel kort: geen. Dario Saric (Suns) en Donte DiVincenzo (Bucks) zijn nog altijd geblesseerd en er is tijdens de twee duels in Milwaukee gelukkig geen blessure bijgekomen. Dit betekent dat beide teams op volle oorlogssterkte richting game 5 in Phoenix gaan.

SITUATIE

Het is 2-2, wat ervoor zorgt dat de serie gereset is door de Bucks. Beide teams hebben vrij overtuigend maar zonder blow-out hun thuisduels gewonnen. De winnaar van game 5 is een zege verwijderd van het kampioenschap. Voor de Suns kan dit dat gebeuren in Milwaukee, terwijl de Bucks toch echt een uitzege moeten gaan boeken om kampioen te kunnen worden in eigen huis. Dit zal tijdens game 5 moeten gaan gebeuren. Anders zullen ze het feest moeten vieren in Phoenix tijdens game 7.


NBA FINALS GAME 5 BETTING


Game 4 was de eerste keer dat de over qua totaal aantal punten niet werd gehaald. Dit keer ligt de game 5 over/under op 218. Ongeveer vergelijkbaar met wat het was tijdens game 1 en 2 in Phoenix. Er is, ondanks de ‘magere’ 212 punten tijdens game 4, geen enkele reden om te denken dat we niet in de buurt komen van dit totaal. Het zal echter close worden aan welke kant het zal zijn.

De Suns zijn 4 punt favoriet voorafgaand aan het duel. De eerste twee thuisduels wonnen de Suns met tien punten verschil. De over kiezen lijkt hier, zeker ook gezien de dominantie van de thuisploeg tijdens deze NBA Finals, de verstandige keuze.

Photo: Mark J. Rebilas/USA TODAY Sports

Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen